Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici: Αισιόδοξος για την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος

Moscovici: Αισιόδοξος για την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος
Η γ' αξιολόγηση για το ελληνικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 22 Ιανουαρίου 2018, τόνισε ο Moscovici
Την αισιοδοξία του για την επιτυχή ολοκλήρωση τόσο του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 όσο και για αυτήν της τρίτης αξιολόγησης στις 22 Ιανουαρίου 2018, εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Pier Moscovici.
Ο κ. Moscovici συναντήθηκε στη Λισαβόνα με τον υπουργό Οικονομικών της Πορτογαλίας και πρόεδρο του Eurogroup, Mario Centeno και όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του πορτογαλικού Τύπου τα δύο βασικά θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει Eurogroup και Κομισιόν για το α’ εξάμηνο του 2018 δεν είναι άλλα από «την περαιτέρω ενοποίηση της Ευρωζώνης αλλά και το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας».
Παράλληλα ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι  είχε εκτενή συζήτηση με τον κ. Centeno αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα, υποστηρίζοντας ότι «είμαι αισιόδοξος για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.
Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για την ταχύτητα με την οποία εξελίχθηκε η γ’ αξιολόγηση και συμφωνήσαμε με τον κ. Centeno ότι θα ολοκληρωθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου 2018».
Ο κ. Moscovici αναφέρθηκε και στην πορτογαλική οικονομία, τονίζοντας ότι «είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βλέπω ότι η κατάσταση στη χώρα έχει αλλάξει πολύ προς το καλύτερο σε σύγκριση με την προηγούμενη επίσκεψή μου την άνοιξη του 2015.
Πάντως υπάρχουν ακόμη κάποιες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως το υψηλό δημόσιο χρέος αλλά και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που βαρύνουν τους ισολογισμούς των τραπεζών της Πορτογαλίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης