Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι δανειστές της Ελλάδας θέλουν ξεκάθαρες λύσεις, προειδοποιεί την κυβέρνηση η ΤτΕ

tags :
Reuters: Οι δανειστές της Ελλάδας θέλουν ξεκάθαρες λύσεις, προειδοποιεί την κυβέρνηση η ΤτΕ
Το υψηλό επίπεδο των NPLs εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο, τονίζει η ΤτΕ
Στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), η οποία δόθηκε σήμερα (21/12) στη δημοσιότητα, αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το πρόγραμμα στήριξης ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018 και η ΤτΕ τάσσεται υπέρ της άποψης ότι θα πρέπει να ληφθεί μία ξεκάθαρη απόφαση και μάλιστα γρήγορα για το πώς θα κινηθεί η χώρα μετά το πέρας του προγράμματος.
Παρά τις θετικές οικονομικές προοπτικές για την οικονομία, η Ελλάδα θα πρέπει να δημιουργήσει ένα σαφές πλαίσιο για το πώς θα κινηθεί η χώρα μετά τον Αύγουστο του 2018, όπως υπογραμμίζει η ΤτΕ.
Παράλληλα το Reuters αναφέρει ότι υπάρχουν αρκετοί αναλυτές που θεωρούν ότι η Ελλάδα πιθανώς να χρειαστεί ένα πρόγραμμα στήριξης μετά την έξοδο από το μνημόνιο, με την ΤτΕ να εκτιμά ότι θα ήταν θετική η δημιουργία μίας «προληπτικής πιστωτικής γραμμής».
Αναφορικά με τις εκτιμήσεις της η ΤτΕ, η τράπεζα εκτιμά ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα αγγίξει φέτος το 1,6%, για το 2018 θα διαμορφωθεί στο 2,4% και για το 2019 στο 2,5%.
Όμως υπάρχουν ακόμη κίνδυνοι για την οικονομία – σύμφωνα πάντα με την ΤτΕ – με το πιο σημαντικό εξ αυτών να είναι το υψηλό επίπεδο μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) στις ελληνικές τράπεζες.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης