Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΕΕ: Στήριξη στη συμφωνία του Παρισιού και εκπλήρωση των κλιματικών στόχων έως το 2030

ΕΕ: Στήριξη στη συμφωνία του Παρισιού και εκπλήρωση των κλιματικών στόχων έως το 2030
Η ΕΕ συμφώνησε να μειώσει τις εκπομπές αερίων για τομείς που δεν καλύπτονται από το σύστημά της κατά 30% το 2030
Οι νομοθέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα κράτη μέλη συμφώνησαν την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017, να επιτύχουν τους στόχους του κλίματος για το 2030, προκειμένου να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία του Παρισιού, η οποία επιδιώκει να αποφύγει τις χειρότερες επιπτώσεις του φαινόμενου θερμοκηπίου στο περιβάλλον.
Η ΕΕ συμφώνησε να μειώσει τις εκπομπές αερίων για τομείς που δεν καλύπτονται από το σύστημά της κατά 30% το 2030, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2005 και να θέσει ειδικούς στόχους για κάθε χώρα.
Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει τομείς όπως οι μεταφορές, η γεωργία, τα κτίρια και τα απόβλητα και αποτελεί μέρος των συνολικών προσπαθειών για μείωση των συνολικών εκπομπών αερίων κατά 40%, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990.
Η συμφωνία, η οποία πρέπει ακόμη να εγκριθεί επίσημα προτού γίνει νόμος, έρχεται μετά την απόφαση από τα κράτη μέλη, που έθεσαν στόχους για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας και τη χρήση της στις μεταφορές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Η συμφωνία του Παρισιού επιδιώκει να περιορίσει τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών που προκαλούνται από τον άνθρωπο στην περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους 2 βαθμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης