Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΠΟΕΣΥ: Καταγγέλλει την επίθεση στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ

ΠΟΕΣΥ: Καταγγέλλει την επίθεση στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ
Η ΠΟΕΣΥ ενώνει τη φωνή της με την ΕΣΗΕΜ-Θ
Τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή του εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), για τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης, ομάδα αγνώστων με καλυμμένα πρόσωπα, εισέβαλε στο κτίριο γύρω στις 12 το μεσημέρι και αφού ακινητοποίησε με απειλές τους εργαζόμενους της γραμματείας που ήταν παρόντες, προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε γραφεία και εξοπλισμό.
Οι κουκουλοφόροι κατευθύνθηκαν στοχευμένα στον όροφο όπου στεγάζεται η γραμματεία της Ένωσης και ζήτησαν απειλητικά από τους εργαζόμενους να μην κινηθούν επειδή θα εξελιχθεί "μια παρέμβαση υπέρ των φυλακισμένων".
Στη συνέχεια κατέστρεψαν εξοπλισμό στα γραφεία του ορόφου (υπολογιστές, τηλεόραση, φωτοτυπικά) και τράπηκαν σε φυγή.
Οι βίαιες εισβολές στην ΕΣΗΕΜ-Θ και στα δημοτικά μέσα ενημέρωσης το προηγούμενο βράδυ, αποδεικνύουν ότι υπάρχει οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου, η οποία θα καταγγελθεί στην Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ.
Τέλος, η ΠΟΕΣΥ ενώνει τη φωνή της με την ΕΣΗΕΜ-Θ, ζητώντας από τις αρχές να προστατεύσουν τον κόσμο της Ενημέρωσης από κάθε ανάλογη ενέργεια και να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη όσους φέρουν την ευθύνη για τις επιθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης