Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Η παγκόσμια ανάπτυξη ενισχύεται – Σε πολύ υψηλά επίπεδα το δημόσιο χρέος

tags :
Moody's: Η παγκόσμια ανάπτυξη ενισχύεται – Σε πολύ υψηλά επίπεδα το δημόσιο χρέος
Η Moody's προειδοποιεί εκ νέου για το υψηλό δημόσιο χρέος των χωρών παγκοσμίως 
Αν και η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας αναμένεται να παραμείνει ισχυρή σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο -μεταξύ 2017 και 2019-, τα περισσότερα κράτη αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα και το πολύ υψηλό δημόσιο χρέος, σχολιάζει σε έκθεσή του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's.
Όπως παρατηρείται, στα περισσότερα κράτη τα δημοσιονομικά ελλείμματα θα διαμορφωθούν σε προ-κρίσης επίπεδο και μόνο στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής, της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας αναμένεται να σημειωθεί συρρίκνωση.
Η Moody's αναμένει η Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική να καταγράψουν την ισχυρότερη επιδείνωση, λόγω των χαμηλών τιμών στις τιμές τιμών των βασικών εμπορευμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι, σε έκθεσή της μέσα στον περασμένο Νοέμβριο, ο οίκος υπολόγιζε σε άνω του 3% την ανάπτυξη για την παγκόσμια οικονομία κατά το 2018, με σταθεροποίηση στο 3% το 2019.



Η ανάπτυξη των προηγμένων οικονομιών των G20 θα είναι σταθερή γύρω στο 2% το 2018 και έως το 2019, σε σύγκριση με την ανάπτυξη 1,5% το 2016.
Ωστόσο, πολλές από τις προηγμένες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένων των Η.Π.Α., του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, οι οποίες παρουσιάζουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα θα σταθεροποιηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα.
Η βραδεία οικονομική ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου το καθιστά την εξαίρεση μεταξύ των προηγμένων οικονομιών.



Σύμφωνα με τη Moody's, η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα επιβραδυνθεί περαιτέρω το 2018, φθάνοντας το 1% από 1,5%, λόγω του Brexit.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης αναμένει οι οικονομίες των αναδυόμενων αγορών των G20 να καταγράψουν ανάπτυξη 5,4%, το 2018.
Μια αξιοσημείωτη βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, το Μεξικό, τη Σαουδική Αραβία και τη Νότια Αφρική θα οδηγήσει την ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών.



Η Moody's αναμένει ότι όλες οι οικονομίες των αναδυόμενων χωρών των G20, εκτός της Κίνας, είτε θα διατηρήσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης τους είτε θα τους επιταχύνουν το 2019.
Όσον αφορά την Κίνα, ο οίκος αναμένει ότι η οικονομική της ανάπτυξη θα συνεχίσει τη σταδιακή επιβράδυνση, ωστόσο, δεν αναμένει ότι αυτό θα ασκήσει σημαντική αντίσταση στην παγκόσμια οικονομία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης