Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Παρά τα ιστορικά υψηλά, ο όγκος των συναλλαγών στη Wall Street βρέθηκε σε χαμηλό 3ετίας το 2017

tags :
Παρά τα ιστορικά υψηλά, ο όγκος των συναλλαγών στη Wall Street βρέθηκε σε χαμηλό 3ετίας το 2017
Χρονιά χαμηλής μεταβλητότητας και χαμηλού όγκου συναλλαγών το 2017 για τη Wall Street
Οι κύριοι χρηματιστηριακού δείκτες στη Νέα Υόρκη σημείωσαν δεκάδες ιστορικά υψηλά κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, ωστόσο αυτό δεν αποδίδεται στις αυξημένες αγοραπωλησίες μετοχών από πλευράς επενδυτικού κοινού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε και παραθέτει η WSJ Market Data Group, ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε ημερησίως, κατά μέσο όρο, σε 6,43 δισεκατομμύρια μετοχές, επίδοση που είναι η χαμηλότερη από το 2014, οπότε και είχε διαμορφωθεί στα 6,29 δισεκατομμύρια.
Το 2016, η αντίστοιχη επίδοση είχε διαμορφωθεί σε 7,22 δισεκατομμύρια μετοχές, όντας αυξημένη 11% σε ετήσια βάση.
Ο μειωμένος όγκος συναλλαγών, κάτι που συρρίκνωσε σημαντικά τα έσοδα των επενδυτικών τραπεζών από το trading, έλαβε χώρα σε μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ιστορικά χαμηλή μεταβλητότητα, με τον δείκτη CBOE Volatility Index να βρίσκεται το μεγαλύτερο διάστημα κάτω από τις 11 μονάδες και να σημειώνει ρεκόρ -στις 8,84 μονάδες- τον περασμένο Ιούλιο.
Παράλληλα, ο S&P 500 δεν έχει κλείσει με πτώση 3% για περισσότερο από ένα χρόνο, μία επίδοση ρεκόρ, ενώ, την ίδια στιγμή, ο δείκτης-βαρόμετρο αλλά και ο βιομηχανικός Dow Jones Industrial Average (με βάση το κλείσιμο στις 19 Δεκεμβρίου 2017) διαπραγματεύτηκαν ενδο-συνεδριακά με μέση μεταβλητότητα μόλις 0,3%!
Για τον τεχνολογικό Nasdaq Composite, η αντίστοιχη επίδοση ανέρχεται σε 0,44%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης