Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Market test: Σήμερα (22/12) αποκαλύπτονται οι ενδιαφερόμενοι για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

tags :
Market test: Σήμερα (22/12) αποκαλύπτονται οι ενδιαφερόμενοι για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ
Από τις απαντήσεις και τις παρατηρήσεις που θα υποβάλουν στη DGcomp θα διαφανεί το ουσιαστικό ενδιαφέρον όσων σχεδιάζουν να διεκδικήσουν τους προς πώληση σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής
Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση της αγοράς στα κρίσιμα ζητήματα που έθεσε η DGcomp μέσω του ερωτηματολογίου που απέστειλε προ εβδομάδος στους πιθανούς ενδιαφερόμενους επενδυτές για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.
Σήμερα 22/12 εκπνέει η προθεσμία για την αποστολή των απαντήσεων προς την DGcomp, η οποία βάσει αυτών θα οργανώσει τη διαβούλευση που θα ακολουθήσει και από την οποία θα προκύψουν οι όροι διεξαγωγής του διαγωνισμού.
Σημειώνεται πως τον διαγωνισμό θα πραγματοποιήσει η ίδια η ΔΕΗ σε αντίθεση με το market test, την πραγματοποίηση του οποίου έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου οι Βρυξέλλες.
Η ανταπόκριση στο ερωτηματολόγιο δεν αποτελεί δέσμευση συμμετοχής στον επικείμενο διαγωνισμό, ωστόσο εκτιμάται πως θα είναι μια πρώτη ένδειξη για το ουσιαστικό ενδιαφέρον ελληνικών και ξένων εταιριών στην όλη διαδικασία.
Υπενθυμίζεται πως η DGcomp έχει αποστείλει το ερωτηματολόγιο σε περίπου 40 μεγάλους ενεργειακούς ομίλους ανά την υφήλιο, μεταξύ των οποίων σε επτά από την Κίνα, σε ευρωπαϊκούς, αμερικάνικους, ιαπωνικούς και φυσικά σε ελληνικούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένες ελληνικές και κινέζικες εταιρίες θα υποβάλουν μια σειρά από παρατηρήσεις επί των θεμάτων που έχει θέσει στο ερωτηματολόγιό της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Πάντως, μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε τεθεί θέμα παράτασης για την υποβολή των απαντήσεων, κάτι που είναι αρκετά απίθανο να συμβεί με δεδομένο ότι για να ολοκληρωθεί η πώληση των μονάδων εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών θα πρέπει να ακολουθηθούν τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα του οδικού χάρτη που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές.

πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης