Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στη Μαδρίτη μετά τις εκλογές στην Καταλονία, στο -1% ο IBEX 35 - Πτώση στις τράπεζες

Πιέσεις στη Μαδρίτη μετά τις εκλογές στην Καταλονία, στο -1% ο IBEX 35 - Πτώση στις τράπεζες
Η Banco Sabadell και η Caixabank, που έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση στην Καταλονία και μετέφεραν την έδρα τους μετά το δημοψήφισμα του Οκτωβρίου για την ανεξαρτησία, σημείωσαν βουτιά από 2,7% έως 3,4%
Πιέσεις δέχεται το χρηματιστήριο της Μαδρίτης μετά την επικράτηση των αυτονομιστικών κομμάτων στην Καταλονία και την ήττα του Rajoy.
Ο IBEX 35 υποχωρούσε 1% στις 10.210 μονάδες.
Η Banco Sabadell και η Caixabank, που έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση στην Καταλονία και μετέφεραν την έδρα τους μετά το δημοψήφισμα του Οκτωβρίου για την ανεξαρτησία, σημείωσαν βουτιά από 2,7% έως 3,4%.
Απώλειες σημείωσαν και οι μετοχές των Santander, Bankia και BBVA.
Καθώς κλιμακώνονται οι πολιτικοί κίνδυνοι, οι χρηματοπιστωτικές μετοχές ασκούσαν τις μεγαλύτερες πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές, σημειώνει το Reuters.
Ο τραπεζικός δείκτης της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά 0,8%.
Οι ισπανικές μετοχές σημείωναν τις μεγαλύτερες απώλειες στον δείκτη Stoxx της Eυρωζώνης, ο οποίος υποχώρησε μόλις 0,2%, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών ότι η όποια αναταραχή από τις εκλογές στην Καταλονία θα περιοριστεί κυρίως στην Ισπανία.
Οι αποδόσεις των ισπανικών κρατικών ομολόγων ανήλθαν πρόσκαιρα σε υψηλό μήνα, νωρίτερα σήμερα μετά το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών στην Καταλονία που δημιούργησε αναταραχή στους επενδυτές και έπληξε το ευρώ.
«Αυτό το αποτέλεσμα υποδηλώνει ότι η πολιτική αβεβαιότητα στην περιοχή έχει ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να αρθεί», ανέφερε αναλυτής της BBVA.
Οι αποδόσεις των 10ετών ισπανικών ομολόγων αυξήθηκαν κατά 5 μονάδες βάσης στο υψηλό μηνός του 1,52% ενώ στη συνέχεια υποχώρησαν στο 1,49%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης