Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης τα περί εξόδου από το μνημόνιο

Βενιζέλος: Επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης τα περί εξόδου από το μνημόνιο
Υπέρ της υιοθέτησης μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής στήριξης τάχθηκε ο κ.Βενιζέλος
Την θέση ότι το κυβερνητικό αφήγημα περί εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 αποτελεί επικοινωνιακό τέχνασμα διατύπωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε ότι ήδη έχει ψηφιστεί το τέταρτο μνημόνιο με σκληρές περικοπές και υψηλά πλεονάσματα.
Ο κ.Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης μίας προληπτικής πιστωτικής γραμμής στήριξης, στον απόηχο της προτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος προς την κυβέρνηση να εξεταστεί το ενδεχόμενο προληπτικού προγράμματος μετά τη λήξη του τρέχοντος Μνημονίου.
«Αν δεν έχεις μία προληπτική πιστωτική γραμμή μπορεί να δυσκολευτούν οι τράπεζες να δίνουν τα ομόλογα τους ως εγγύηση για να δανείζονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» υπογράμμισε ο κ.Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι παρά τις επιθέσεις που δέχεται ο ίδιος και ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας από κυβερνητικά στελέχη και το Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει αλλάξει «τελείως πολιτική κατεύθυνση σε σχέση με τα όσα υποσχόταν αρχικά».
Αναφερόμενος στην καλή πορεία των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων , ο κ. Βενζέλος είπε πως μπορεί σήμερα να είναι χαμηλά, όμως κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί όταν η Ελλάδα βγει κανονικά στις αγορές χρέους, αναζητώντας πραγματικά ποσά.
«Η ποσότητα των εμπορευσίμων ομολόγων είναι σήμερα πάρα πολύ μικρή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Βενιζέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης