Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Συντηρητικοί της Merkel ελπίζουν να πείσουν το SPD με υποχωρήσεις σε υγεία και θέσεις εργασίας

Οι Συντηρητικοί της Merkel ελπίζουν να πείσουν το SPD με υποχωρήσεις σε υγεία και θέσεις εργασίας
Οι συνομιλίες μεταξύ CDU και SPD αναμένεται να αρχίσουν τον Ιανουάριο του 2018
Την ελπίδα ότι θα πείσουν το SPD να συμμετέχει στην κυβέρνηση με «προσφορές» στον τομέα της υγείας και της απασχόλησης τρέφουν οι Συντηρητικοί της Merkel.
Όπως μεταδίδει το Reuters, για τη Merkel, η συμμετοχή του SPD στην κυβέρνηση είναι απαραίτητη προκειμένου να ανανεώσει τη θητεία της.
Ο Peter Altmaier, ο οποίος εκτελεί χρέη υπουργού Οικονομικών ενώ είναι και δεξί χέρι της Merkel, δήλωσε στη Sueddeutsche Zeitung ότι εκτιμά πως μια τέτοια συμμαχία ήταν εφικτή και έχει αποδειχθεί επιτυχημένη από το 2005 έως το 2009 και ξανά από το 2013 έως το 2017.
Ερωτηθείς ποιες υποχωρήσεις θα μπορούσε να κάνει το CDU, ο Altmaier δήλωσε: «Βέβαια, θα συζητήσουμε με το SPD σχετικά με τα προβλήματα στα νοσοκομεία και τη νοσηλευτική φροντίδα, τις βελτιώσεις για τις οικογένειες και τα παιδιά, την ευρωζωνική επέκταση, την προετοιμασίες για νέες θέσεις εργασίας και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να φτάσουμε στην πλήρη απασχόληση».
Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της Γερμανίας αναμένεται τον Ιανουάριο (σσ. 2018) να αρχίσουν τις διερευνητικές συνομιλίες για το εάν θα ενώσουν τις δυνάμεις στους για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση.
Ελπίζουν να αποφασίσουν έως τις 12 Ιανουαρίου 2018 εάν θα αρχίσουν οι συνομιλίες για τον συνασπισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης