Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Η πολιτική αβεβαιότητα θα συνεχιστεί στην Ισπανία - Δύσκολος ο σχηματισμός κυβέρνησης στην Καταλονία

ING: Η πολιτική αβεβαιότητα θα συνεχιστεί στην Ισπανία - Δύσκολος ο σχηματισμός κυβέρνησης στην Καταλονία
Μεγάλη ήττα για τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Mariano Rajoy αποτελούν τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας στην Καταλονία
Δύσκολη υπόθεση θα είναι για την Καταλονία ο σχηματισμός κυβέρνησης μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, σύμφωνα με σχετική ανάλυση του οικονομολόγου της ING, Steven Trypsteen.
«Δεν είναι σαφές ακόμα ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Ωστόσο, το γεγονός ότι το ERC (το κόμμα του Junqueras) ξεκαθάρισε πριν τις εκλογές ότι πλέον δεν είναι υπέρ της μονομερούς κήρυξης ανεξαρτησίας, αλλά θέλει μια συμβιβαστική λύση, οι κίνδυνοι ενός νέου αδιεξόδου στη Μαδρίτη έχουν περιοριστεί» επισημαίνεται στην εν λόγω ανάλυση.
Πάντως, η κρίση έχει ήδη κάποια επίπτωση στην οικονομία.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι λιανικές πωλήσεις του Οκτωβρίου (2017) υποχώρησαν σημαντικά στην Καταλονία και περισσότερες από 3.000 επιχειρήσεις μετέφεραν την έδρα τους εκτός της περιοχής.
Σημειώνεται πως με την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο 99,8%, τα τρία κόμματα των αυτονομιστών εξασφάλιζαν οριακά, με τις 70 έδρες από τις 135 της τοπικής Βουλής, την απόλυτη πλειοψηφία, μολονότι καταλαμβάνουν δύο λιγότερες έδρες από ό,τι το 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης