Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Η υπέρβαση των 800 μονάδων θα δώσει μια καλή αφετηρία στο ΧΑ για το ερχόμενο έτος

tags :
Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Η υπέρβαση των 800 μονάδων θα δώσει μια καλή αφετηρία στο ΧΑ για το ερχόμενο έτος
Υγιές χαρακτηρίζει ο αναλυτής ένα πιθανό pullback του Γενικού Δείκτη προς το επίπεδο βραχυχρόνιας στήριξης των 785 με 780 μονάδων
Στο κατώφλι των 800 μονάδων έχει φτάσει ο Γενικός Δείκτης μετά από μια συνεχόμενη ανοδική κίνηση, όπου τεχνικά τέθηκε στις ράγες  από τις 13 Δεκεμβρίου, όταν και προκλήθηκε η ανοδική δραπέτευσή του  από το καθοδικό τόξο τάσης του περασμένου Ιουλίου, αναφέρει ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στη Δυναμική Χρηματιστηριακή.
Η καταστρατήγηση και η διακράτηση του ψυχολογικού ορίου των 800 μονάδων θα δώσει μια πολύ καλή αφετηρία για το ερχόμενο έτος, όπου πολλοί ενεργοί επενδυτές αρχίζουν να διακρίνουν το τοπίο άνω της ισχυρής ζώνης αντίστασης των 860 με 880 μονάδων, αναφέρει ο αναλυτής.
«Ως υγιές θα χαρακτηρίζαμε -λόγω και της υψηλής γωνίας κλήσης της υπάρχουσας ανοδικής αποτύπωσης στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών- ένα πιθανό pullback του Γενικού Δείκτη προς το επίπεδο βραχυχρόνιας στήριξης των 785 με 780 μονάδων» σημειώνεται στην ανάλυση.
Προπύργιο στις 2055 μονάδες προσπαθούν να δημιουργήσουν οι “Bulls” στο δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 για να μπορέσουν μετέπειτα  να «επιτεθούν» διαγραμματικά προς το πολύ κρίσιμο επίπεδο των 2108 μονάδων.
Σημείο, όπου έχει την ικανότητα να ανοίξει διάπλατα την πόρτα για τον ανηφορικό δρόμο προς τα υψηλά των 2240 μονάδων.
Ασθενείς όμως δυνάμεις  υπεράσπισης των 2055 με 2040 μονάδων θα επαναφέρει τους πωλητές στο προσκήνιο με την εκδήλωση μιας ξαφνικής πτωτικής κίνησης προς τις προηγούμενες τοπικές κορυφές του Οκτωβρίου και Νοεμβρίου στις 2020 μονάδες, σημειώνει ο κ.Μάνθος.
Μέσα στο βραχυχρόνιο ανοδικό κανάλι συνεχίζει για 26η συνεδρίαση να λαμβάνει τιμές ο Τραπεζικός Δείκτης σπρώχνοντας προς το επίπεδο αντίστασης των 910 μονάδων με τα αποτυπώματα των τελευταίων candlesticks να παρουσιάζουν ενδείξεις εξασθένησης και πιθανής καθοδικής επιστροφής προς το σημείο οριοθέτησης των 846 μονάδων. Φυσιολογικά τα σημαντικά ανοδικά κέρδη θα οδηγήσουν αρκετούς επενδυτές θεσμικούς και μη να τα κατοχυρώσουν λίγο πριν τη λήξη του 2017, καταλήγει ο αναλυτής της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης