Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Θα εργαστούμε από κοινού με τη Ρωσία για τη βελτίωση των μεταξύ μας σχέσεων

Johnson (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Θα εργαστούμε από κοινού με τη Ρωσία για τη βελτίωση των μεταξύ μας σχέσεων
Σε συνάντηση που είχει με τον ρώσο ομόλογό του, Sergey Lavrov, ο Johnson τόνισε ότι θέλει να δει αύξηση των εμπορικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών
Συνάντηση πραγματοποίησαν σήμερα (22/12) ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Boris Johnson με τον ρώσο ομόλογό του, Sergey Lavrov, γεγονός που αποτελεί την πρώτη επίσκεψη βρετανού υπουργού Εξωτερικών στη Ρωσία μετά από πέντε χρόνια, σε μία χρονική περίοδο που οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος.
Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ρώσο ομόλογό του, ο Johnson χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «αφοσιωμένο ρωσόφιλο», παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις των δύο χωρών διέρχονται από ένα «πολύ δύσκολο μονοπάτι».
«Είναι μία δύσκολη στιγμή για τις ρωσο-βρετανικές σχέσεις, δε μπορούμε να παριστάνουμε ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες», τόνισε ο Johnson, για να προσθέσει ότι οι δύο πλευρές οφείλουν να εργαστούν από κοινού σε όσους τομείς είναι δυνατόν.
«Επιθυμούμε να δούμε αύξηση στους εμπορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών», υπογράμμισε ο βρετανός ΥΠΕΞ, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε τον εαυτό του «αφοσιωμένο ρωσόφιλο ο οποίος θέλει να δει βελτίωση των δεσμών μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένου Βασιλείου».
Αναφορικά με το θέμα της Βόρειας Κορέας, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών κατέστησε σαφές ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν επιθυμεί να δει τη χώρα να έχει στην κατοχή της πυρηνικά όπλα.
Από την πλευρά του, ο Lavrov παραδέχθηκε και αυτός ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών «δε μπορούν να χαρακτηριστούν ως ικανοποιητικές», για να προσθέσει ότι το Brexit θα δημιουργήσει αρκετά ζητήματα στα οποία οι δύο πλευρές θα πρέπει να εργαστούν από κοινού.
Παράλληλα, τόνισε ότι εμπιστεύεται τον Johnson και ότι δεν βλέπει «καμία εχθρότητα» στη στάση του, ενώ χαρακτήρισε ως εποικοδομητική τη «φιλική φύση» των συνομιλιών.
Σχετικά με την υποτιθέμενη εμπλοκή της Ρωσίας στο δημοψήφισμα για το Brexit τον Ιούνιο του 2016, ο Lavrov επανέλαβε ότι «κατηγορούμαστε για εμπλοκή στην ψηφοφορία, ωστόσο δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», ενώ στο ίδιο μήκος κύμματος κινήθηκε και ο Johnson, ο οποίος ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία ένδειξη επιτυχούς παρέμβασης της Ρωσίας στο δημοψήφισμα».
«Οι δύο χώρες πρέπει να προχωρήσουν», τόνισε ο βρετανός ΥΠΕΞ αναφορικά με το παραπάνω ζήτημα, για να κλείσει λέγοντας ότι «ο κόσμος επιθυμεί ελεύθερες και δίκαιες εκλογές χωρίς παρέμβαση».
Μεταξύ άλλων, οι δύο υπουργοί συζήτησαν και για τις κρίσεις σε Συρία και Βόρεια Κορέα, καθώς και πιθανή συνεργασία με στόχο την επίλυση των σχετικών κρίσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης