Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Στις μετοχές σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες εκροές μετά το Brexit

BofA Merrill Lynch: Στις μετοχές σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες εκροές μετά το Brexit
Οι ευρωπαϊκές μετοχές, από τις πιο αγαπημένες αγορές των επενδυτών το 2017, υπέστησαν την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα εκροών για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2016
Μεγάλες ρευστοποιήσεις προκάλεσε σε μετοχές και ομόλογα η ψήφιση της φορολογικής μεταρρύθμισης των ΗΠΑ, καθώς τα όποια οφέλη της μείωσης των φόρων έχουν ήδη αποτιμηθεί στο πρόσφατο ράλι.
Όπως αναφέρεται σε ανάλυση της Bank of America Merrill-Lynch, όπου επικαλούνται στοιχεία της EPFR, οι παγκόσμιες μετοχές υπέστησαν τις μεγαλύτερες εκροές τους από το δημοψήφισμα του Brexit, χάνοντας 14,5 δισ. δολ..
Οι αμερικάνικες μετοχές επηρεάστηκαν περισσότερο μετά την ψήφιση της μεταρρύθμισης των 1,5 τρισ. δολ., καθώς οι επενδυτές εφάρμοσαν κατά γράμμα τον κανόνα «Αγόρασε στη φήμη, πουλά στην είδηση», για μία μεταρρύθμιση που πολλοί ήλπιζαν ότι θα έδινε άμεση ώθηση στα κέρδη των εταιρειών και στις αποδόσεις των μετόχων.
Η προσδοκία της μείωσης του συντελεστή φορολογίας εταιρειών είχε ωθήσει τα funds προς τις μετοχές των ΗΠΑ και συνέβαλε στην αύξηση των παγκόσμιων μετοχών.
Όμως, όταν το νομοσχέδιο έγινε πραγματικότητα, οι επενδυτές απέσυραν 17,5 δισ. δολ. από τα αμερικανικά funds μετοχών, τις μεγαλύτερες ρευστοποιήσεις από τον Αύγουστο του 2014, με τις μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης να σημειώνουν τις μεγαλύτερες εκροές τους στην ιστορία.
«Μέχρι στιγμής, σε έντονη αντίθεση με τις μετεκλογικές ροές του Νοεμβρίου του 2016 έως το Μάρτιο του 2017, η προοπτική δημοσιονομικών κινήτρων δεν μεταφράζεται σε εισροές στα trades του Trump» αναφέρουν οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch.
Παραδόξως, o δείκτης Bull & Bear της BofA ο οποίος υποχώρησε καθώς οι επενδυτές εγκατέλειψαν τα risk assets, δίνει σήμα για ένα δυναμικό ξεκίνημα στις αγορές το 2018.
Τα σημάδια μεγαλύτερης επιφυλακτικότητας και λιγότερων bullish τοποθετήσεων θα μπορούσαν να προσθέσουν καύσιμα στο παγκόσμιο ράλι, καθώς υποδεικνύουν ότι η κορυφής της αγοράς είναι πιο μακριά, σημειώνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.
"Πιστεύουμε ότι αυτό υποστηρίζει τη συνέχιση του ράλι στα risk assets τον Ιανουάριο του 2018», όπως προσθέτει.
Οι ευρωπαϊκές μετοχές, από τις πιο αγαπημένες αγορές των επενδυτών φέτος, υπέστησαν την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα εκροών για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2016, στα 0,8 δισ. δολ..
Τα ομόλογα σημείωσαν τις μεγαλύτερες εκροές τους εδώ και ένα χρόνο, καθώς οι επενδυτές απέσυραν περίπου 5,2 δισ. δολ.. από ομόλογα υψηλής απόδοσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης