Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σε υψηλά 3,5 ετών η έκθεση των παγκόσμιων επενδυτών στις μετοχές

Reuters: Σε υψηλά 3,5 ετών η έκθεση των παγκόσμιων επενδυτών στις μετοχές
Σε υψηλά 3,5 ετών ανήλθε η έκθεση των παγκόσμιων επενδυτών στις μετοχές, σύμφωνα με έρευνα του Reuters
Σε υψηλά 3,5 ετών ανήλθε η έκθεση των παγκόσμιων επενδυτών στις μετοχές, μετά από ένα έτος κατά το οποίο οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές κατέρριψαν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, όπως προκύπτει από έρευνα που δημοσίευσε σήμερα (22/12/2017) το Reuters.
Η μηνιαία δημοσκόπηση του Reuters για την κατανομή των περιουσιακών στοιχείων 51 διαχειριστών assets και επενδυτικών στελεχών στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ιαπωνία έδειξε επίσης ότι τα funds μείωσαν την έκθεσή τους στα ομόλογα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, εν αναμονή των αυξανόμενων επιτοκίων και εν μέσω μιας σταθερής αύξησης του πληθωρισμού.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 14 έως τις 21 Δεκεμβρίου 2017, μια περίοδο κατά την οποία οι διεθνείς μετοχές κατέρριψαν ένα ακόμη ρεκόρ.
Σημειώνεται ότι οι μετοχές έχουν ενισχυθεί περίπου κατά 21% από την αρχή του 2017, βρίσκοντας στήριξη στη βελτίωση της παγκόσμιας ανάπτυξης, ενώ η φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ - που πέρασε πρόσφατα από το Κογκρέσο - αναμένεται να ενισχύσει την κερδοφορία των αμερικανικών εταιρειών.
Η δημοσκόπηση έδειξε ότι η συνολική έκθεση στις μετοχές αυξήθηκε κατά 3,2%, στο 51,3% - το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 201 - και κατά 5,5% από την αρχή του 2016.
Ωστόσο, οι επενδυτές «έκοψαν» τις τοποθετήσεις τους στα ομόλογα κατά 3,4%, στο 36,6% - το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2015.
Αναλυτικότερα, οι επενδυτές αύξησαν την έκθεσή τους στις αμερικανικές μετοχές κατά 2,5%, στο 40,8%, και στις ιαπωνικές (που φέτος ενισχύονται κατά 20%) στο 18,9% - το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2016.
Αντίθετα, οι επενδυτές μείωσαν την έκθεσή τους στις βρετανικές μετοχές, λόγω Brexit, κατά 2,5% τον Δεκέμβριο, στο 8% - το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον πέντε ετών.
Η έκθεση των επενδυτών σε μετοχές της Ευρωζώνης επίσης υποχώρησε, κατά 1,8%, στο 17,8% - το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017.
Εν τω μεταξύ, το 64% των συμμετεχόντων στην έρευνα που απάντησαν σε μια ερώτηση για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), δήλωσαν ότι αναμένουν τρεις αυξήσεις των επιτοκίων το 2018.
Ερωτηθέντες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), μόλις λίγο λιγότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες απάντησαν ότι αναμένουν να τερματιστεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) μέχρι τα τέλη του 2018.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης