Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Θα στηρίξουμε την στρατηγική εξόδου από τη συμφωνία ΟΠΕΚ για τις περικοπές

Novak (Ρωσία): Θα στηρίξουμε την στρατηγική εξόδου από τη συμφωνία ΟΠΕΚ για τις περικοπές
Ο ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, αναφέρθηκε σε μία πιθανή επέκταση περικοπών υπό κάποια μορφή, ώστε να αποφευχθεί νέο πλεόνασμα στην αγορά
Την πλήρη στήριξη απέναντι στην στρατηγική εξόδου από τη συμφωνία περικοπών της παραγωγής που επεξεργάζεται ο ΟΠΕΚ εξέφρασε σήμερα (22/12) ο ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, ώστε να αποφεχθεί απότομη αύξηση των παγκοσμίων αποθεμάτων πετρελαίου.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Reuters, o Novak αναφέρθηκε σε μία ενδεχόμενη επέκταση των περικοπών υπό κάποια μορφή, ώστε να μη δημιουργηθεί νέα πλεόνασμα στην ενεργειακή αγορά, ενώ απέρριψε τα σχόλια που έκαναν λόγο για ενδεχόμενη σύνδεση μεταξύ των περικοπών και των σχεδίων της Σαουδικής Αραβίας να ιδιωτικοποιήσουν την Aramaco.
«Όλοι στην αγορά ενδιαφέρονται να επιτύχουν ισορροπία στην αγορά», τόνισε ο Novak, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τον αν η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να εξέλθει απότομα από τη συμφωνία των περικοπών, μετά την πώληση μετοχών της Aramco το 2018.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΕΚ και άλλες χώρες - μη μέλη του, όπως η Ρωσία, αποφάσισαν στις 30 Νοεμβρίου 2017 να επεκτείνουν τη συμφωνία των περικοπών μέχρι τα τέλη του 2018.
Δύο πηγές του ΟΠΕΚ ανέφεραν στο Reuters ότι η γραμματεία του Οργανισμού στη Βιέννη έχει επιφορτιστεί με την επεξεργασία ενός σχεδίου με διαφορετικές επιλογές, ενώ διευκρίνισαν ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να πουν ποιο θα είναι το σχέδιο.
Οι διμερείς δεσμοί μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας έχουν βελτιωθεί σημαντικά κατά το τρέχον έτος, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την επίσκεψη του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Salman, συνοδευόμενο από μία μεγάλη πολιτική και επιχειρηματική αντιπροσωπεία.
Χθες Πέμπτη (21/12) ο βασιλιάς Salman και ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είχαν τηλεφωνική συνομιλία, κατά την οποία συμφώνησαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους για να εξασφαλίσου σταθερότητα στις παγκόσμιες αγορές υδρογονανθράκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης