Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Απειλή για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα το Bitcoin

tags :
Moody’s: Απειλή για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα το Bitcoin
Η Moody’s προειδοποιεί για τις συνέπειες σε περίπτωση που δεν υπάρξει έλεγχος στον κλάδο ψηφιακών νομισμάτων 
Ο κλάδος ψηφιακών νομισμάτων, με πρώτο το Bitcoin, αποτελεί μία σοβαρή απειλή για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα σε περίπτωση που δεν υπάρξει ρυθμιστικό πλαίσιο για τη διαπραγμάτευσή του, αναφέρει σε ανάλυσή της η Moody’s, σχολιάζοντας πως «η μοίρα των κρυπτονομισμάτων εναπόκειται πλέον στις εθνικές αρμόδιες αρχές».
Αφού πραγματοποιήσει μία αναφορά στην ξέφρενη πορεία του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος εντός του 2017, ο αμερικανικός οίκος επισημαίνει την τεράστια μεταβλητότητα που υπάρχει στην τιμή του και τον κερδοσκοπικό χαρακτήρα του.
Η Moody’s αναφέρει πως ήδη ορισμένες χώρες έχουν πάρει στα σοβαρά τον κίνδυνο, όπως η Κίνα, η οποία βρίσκεται στο άλλο άκρο από την Ιαπωνία.
«Το ακριβές κίνητρο πίσω από την προσπάθεια των κινεζικών ρυθμιστικών αρχών να μειώσουν τις συναλλαγές με κρυπτογράφηση δεν είναι σαφές.
Μια λογική εξήγηση αποτελεί το ότι οι επενδύσεις σε Βitcoin έχουν ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη, με αποτέλεσμα οι ρυθμιστικές αρχές προσπαθούν να διαχειριστούν τους δυνητικούς οικονομικούς κινδύνους, δεδομένης της αυξανόμενης έκθεσης των νοικοκυριών στην αγορά ψηφιακών νομισμάτων.
Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι, από τη φύση του, το Βitcoin είναι εκτός των αρμοδιοτήτων των κινεζικών αρχών, ανεπιθύμητο για μια οικονομία που είναι τόσο αυστηρά ρυθμισμένη.
Επίσης, η νοτιοκορεατική ρυθμιστική αρχή κινείται προς τον έλεγχο των συναλλαγών αποκεντρωμένων εικονικών νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Βitcoin.
Ομοίως, στις 7 Δεκεμβρίου 2017, η Τράπεζα της Ινδονησίας απαγόρευσε τη χρήση κρυπτονομισμάτων για πληρωμές»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης