Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τα κρυπτονομίσματα μπορεί να προκαλέσουν την επόμενη οικονομική κρίση

Τα κρυπτονομίσματα μπορεί να προκαλέσουν την επόμενη οικονομική κρίση
Όλο και περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανοίγονται σε επενδύσεις σε νομίσματα, όπως το bitcoin και το ethereum
Τα κρυπτονομίσματα μπορεί να προκαλέσουν την επόμενη οικονομική κρίση εάν εξελιχθούν σε συστημικούς κινδύνους για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα της αγοράς των ψηφιακών νομισμάτων.
Όλο και περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανοίγονται σε επενδύσεις σε νομίσματα, όπως το bitcoin και το ethereum.
Αλλά σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, θα μπορούσαν να γίνουν "συστημικός κίνδυνος", όπως υποστηρίζει στο Business Insider ο Garrick Hileman, οικονομικός ιστορικός στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.
Μέχρι σήμερα, αναφέρει ο Hileman, "δεν υπήρξαν αρκετοί επενδυτές ή ιδρύματα με μεγάλη τοποθέτηση, ή αρκετή πίστωση ή μόχλευση.
Μπορώ να φανταστώ σενάρια όπου καθίστανται συστημικά σημαντικά", είπε.
Όμως, καθώς όλο και περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εισέρχονται στο χώρο, τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν επίσης να "προκαλέσουν" την επόμενη κρίση.
Ενδεικτικό της αλλαγής, δήλωσε ο Hileman, είναι ότι "βλέπουμε να εισέρχονται περισσότερα hedge fund" και να αναδύονται νέες επενδύσεις όπως η αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης.
Ωστόσο, η ολοκλήρωση με πιο παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές αγορές αρχίζει να συμβαίνει", δήλωσε ο Hileman, και τα πράγματα "κινούνται πολύ γρήγορα".
Ένα κρίσιμο πρόβλημα, δήλωσε ο Hileman, είναι η έλλειψη αξιόπιστων πληροφοριών σχετικά με την αξία των κρυπτονομισμάτων.
"Υπάρχει φόβος να χάσετε, ποιος μπορεί να εγγυηθεί για το αντίθετο είναι μια δύσκολη ερώτηση.
Αυτός είναι ένας τομέας που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής", καταλήγει ο Hileman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης