Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Καταλονία διατηρεί την υψηλή πολιτική αβεβαιότητα

tags :
DBRS: Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Καταλονία διατηρεί την υψηλή πολιτική αβεβαιότητα
Η DBRS αναμένει συνέχεια της πολιτικής κρίσης στην Καταλονία…
Το αποτέλεσμα των χθεσινών (21 Δεκεμβρίου 2017) εκλογών στην Καταλονία συνεισφέρει στη διατήρηση της πολιτικής κρίσης στην περιοχή, σημειώνει η DBRS, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν αναμένει μία δεύτερη μονομερή κύρηξη ανεξαρτησίας, παρά το γεγονός ότι οι τα κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας διατήρησαν την πλειοψηφία τους στο περιφερειακό κοινοβούλιο.
Ο καναδικός οίκος διαπιστώνει πως τα κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας διατηρούν την κοινοβουλευτική τους πλειοψηφία αλλά έχουν χάσει δύο έδρες σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές, έχοντας πλέον συλλογικά 70 έδρες, από 72 έδρες το 2015.
Επίσης, τα κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας, διατηρώντας την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο, απέτυχαν και πάλι να αποκτήσουν την πλειοψηφία των ψήφων, επιτυγχάνοντας το 47,5% των ψήφων.
Το πρώτο πολιτικό κόμμα στο περιφερειακό κοινοβούλιο είναι τώρα οι Ciutadans, ένα κόμμα που αντιτίθεται στην ανεξαρτησία.
Το CUP, το κόμμα που οδήγησε στη μονομερή κήρυξη ανεξαρτησίας τον Οκτώβριο, έχασε έξι έδρες σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές και πλέον έχει μόνο τέσσερις θέσεις σε σύγκριση με δέκα το 2015.
Η DBRS σχολιάζει ότι η στάση της κεντρικής κυβέρνησης της Ισπανίας, η οποία προτίθεται να ξεκινήσει διάλογος με οποιοδήποτε δυνητικό συνασπισμό, θα είναι καθοριστική για τη μείωση των εντάσεων και της αβεβαιότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης