Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ και η Κύπρος επεκτείνουν το Ειδικό Σχέδιο Υποστήριξης για τις υπηρεσίες ασύλου της χώρας

Η ΕΕ και η Κύπρος επεκτείνουν το Ειδικό Σχέδιο Υποστήριξης για τις υπηρεσίες ασύλου της χώρας
Η ΕΕ και η Κύπρος επεκτείνουν το Ειδικό Σχέδιο Υποστήριξης για τις υπηρεσίες ασύλου της χώρας
Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) και η κυβέρνηση της Κύπρου υπέγραψαν νέα συμφωνία, η οποία θα παρατείνει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019 το Ειδικό Σχέδιο Στήριξης (ΕΣΣ) του Οργανισμού, με πρόσθετες τροποποιήσεις των καθηκόντων του.
Το τροποποιημένο σχέδιο υπεγράφη από τον Εκτελεστικό Διευθυντή της EASO José Carreira και τον Υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνο Πετρίδη.
Η συμφωνία θα βασιστεί στην επέκταση των δραστηριοτήτων υποστήριξης που η EASO πραγματοποιεί μέχρι το 2017, για τη βελτίωση και ενίσχυση του συστήματος ασύλου και υποδοχής της χώρας.
Εκτός από την επέκταση της δυνατότητας εφαρμογής, το νέο σχέδιο τροποποιεί επίσης την προηγούμενη έκδοση με νέα συγκεκριμένα σημεία που θα παράσχει η EASO στις δραστηριότητές της, που υποστηρίζουν τη διαχείριση των καθυστερήσεων και στον τομέα της υποδοχής και της ανοικτής στέγασης.
Ο José Carreira χαιρέτισε την υπογραφή του νέου σχεδίου ως περαιτέρω ενίσχυση της στενής συνεργασίας μεταξύ της EASO και της Υπηρεσίας Ασύλου της Κύπρου:
"Η σημερινή επέκταση του ΕΣΣ με τους συναδέλφους μας στην Κύπρο ενισχύει την υποστήριξη της EASO στη χώρα και μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να βασιζόμαστε στην επιχειρησιακή βοήθεια που παρέχουμε.
Ανυπομονώ για το έργο που πρέπει να ακολουθήσω.
Ο Οργανισμός θα κάνει ό, τι μπορεί για να υποστηρίξει την Κύπρο στη διαχείριση του ασύλου και του συστήματος υποδοχής όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα".
Η υποστήριξη της EASO για τη διαχείριση των καθυστερήσεων άρχισε τον Φεβρουάριο του 2017, οπότε ο Οργανισμός ανέπτυξε οκτώ ειδικούς εμπειρογνώμονες αργότερα κατά τη διάρκεια του έτους, προκειμένου να βοηθήσει την Κύπρο στην εκκαθάριση των καθυστερήσεων, που προκλήθηκαν από αυξημένο αριθμό αιτήσεων διεθνούς προστασίας τα τελευταία χρόνια.
Εκτός από την τροποποίηση των παραδοτέων του Οργανισμού στον τομέα αυτό, το νέο ΣΑΠ καθορίζει επίσης τη στήριξη της EASO στον τομέα της υποδοχής και της ανοικτής στέγασης μέσω μιας σειράς μέτρων.
Η επιχειρησιακή υποστήριξη πραγματοποιείται αποκλειστικά κατόπιν αιτήματος και εξ ονόματος των αρχών της Κύπρου.
Η EASO δεν λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με αιτήσεις διεθνούς προστασίας ή ασκεί εκτελεστικές αρμοδιότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης