Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel: Σε πρώτο πλάνο στις συνομιλίες για τον σχηματισμό γερμανικής κυβέρνησης οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις του Macron

Gabriel: Σε πρώτο πλάνο στις συνομιλίες για τον σχηματισμό γερμανικής κυβέρνησης οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις του Macron
O Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Sigmar Gabriel δήλωσε ότι θα στηρίξει την πρόταση του Macron για έναν ξεχωριστό προϋπολογισμό στην ευρωζώνη
Οι προτάσεις του Emmanuel Macron για μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις συνομιλίες των συντηρητικών της Angela Merkel με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία, όπως δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του SPD.
O Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Sigmar Gabriel και προκάτοχος του Martin Schulz στην ηγεσία του SPD, δήλωσε ότι θα στηρίξει την πρόταση του Macron για έναν ξεχωριστό προϋπολογισμό στην ευρωζώνη.
"Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε περισσότερα στο μέλλον μας, η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη κερδισμένη στην ΕΕ και αντέχει να συνεισφέρει περισσότερα" δήλωσε ο Gabriel στις εφημερίδες του γερμανικού ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke και τη γαλλική εφημερίδα Ouest-France, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα
Υποστήριξε επίσης ότι οι προτάσεις του Macron για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ θα είναι πολύ σημαντικές στις κυβερνητικές συνομιλίες που θα αρχίσουν στις 7 Ιανουαρίου 2018, δηλώνοντας και ενθουσιασμένος από την κεντρική ιδέα του Γάλλου προέδρου να ενδυναμώσει την ΕΕ και να την κάνει έναν παγκόσμιο παίκτη.
Το SPD ήλπιζε αρχικά να μείνει στην αντιπολίτευση, μετά τις απώλειες που υπέστη στις πρόσφατες γερμανικές εκλογές, αλλά πείστηκε να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με τους Συντηρητικούς του CDU για να αποφευχθεί μία νέα προσφυγή στις κάλπες.
Νωρίτερα μέσα στον μήνα η Merkel υιοθέτησε με τη σειρά της τις προτάσεις του Macron, αλλά η Γερμανία θέλει πρώτα να σχηματίσει κυβέρνηση πριν προχωρήσει στην υλοποίησή τους.
Η Merkel είπε και ότι υπάρχει κοινό έδαφος και με τους Σοσιαλιστές για το μέλλον της Ευρώπης και ότι πρέπει να αναληφθεί δράση για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ, πριν τις ευρωεκλογές του 2019.
Ο Macron ελπίζει να υπάρξει πρόοδος στη Γερμανία για μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη μέχρι τον Μάρτιο του 2018, όταν θα έχει σχηματιστεί κυβέρνηση.
Ο Gabriel ζήτησε επίσης από την ΕΕ να υιοθετήσει που θα ενθαρρύνουν κοινότητες σε φτωχότερα κράτη μέλη να δεχτούν περισσότερους μετανάστες, παίρνοντας και την απαιτούμενη οικονομική βοήθεια για αυτόν τον σκοπό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης