Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛΑΣ: «Καθαρό» το όπλο των δραστών που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο Εφετείο Αθηνών

ΕΛΑΣ: «Καθαρό» το όπλο των δραστών που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο Εφετείο Αθηνών
Τι ανακοίνωσε η αστυνομία για τον κάλυκα φυσιγγίου που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης
«Καθαρό» είναι το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης την Παρασκευή 22/12, στο Εφετείο Αθηνών, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.
Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομιας, από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στον κάλυκα που βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης, προέκυψε ότι προέρχεται από πολεμικό τυφέκιο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια.
Σημειώνεται ότι ο ένας από τους τρεις δράστες της επίθεσης είχε πυροβολήσει κατά του αστυνομικού φρουρού του Εφετείου, στην προσπάθεια διαφυγής τους.
Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε κάλυκας φυσιγγίου, ο οποίος παραλήφθηκε από τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας ενώ στα Εξάρχεια εντοπίστηκε καμένο το αυτοκίνητο τύπου βαν των δραστών.
Το βαν που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες είχε κλαπεί το 2015 από το Σύνταγμα και έφερε πινακίδες κυκλοφορίας όμοιου οχήματος, που κυκλοφορεί νόμιμα σε περιοχή των νοτίων προαστίων.  
Υπενθυμίζεται ότι προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές από την έκρηξη  βόμβας που καταγράφηκε στις 03:25 τα ξημερώματα της Παρασκευής 2/12 στο Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης