Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Απολύθηκαν πάνω από 2.700 άτομα από το δημόσιο ως ύποπτοι για "τρομοκρατία"

Τουρκία: Απολύθηκαν πάνω από 2.700 άτομα από το δημόσιο ως ύποπτοι για
Συνολικά 50 χιλιάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί και πάνω από 150 χιλιάδες έχουν απολυθεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016
Η Τουρκία ανακοίνωσε την Κυριακή 24/12 ότι 2.756 άνθρωποι απολύονται από τις δουλειές τους σε δημόσιες υπηρεσίες και μεταξύ αυτών είναι στρατιώτες, καθηγητές και προσωπικό υπουργείων, όπως μεταδίδει το Reuters.
O λόγος της αποπομπής τους είναι ότι σχετίζονται με "τρομοκρατικές" οργανώσεις.
Οι απολυμένοι βρέθηκαν να είναι μέλη ή, να συνδέονται με "τρομοκρατικές" οργανώσεις, δομές και οντότητες, που δρουν κατά της εθνικής ασφάλειας, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Περίπου 50 χιλιάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016, ενώ πάνω από 150 χιλιάδες έχουν απολυθεί ή, τεθεί σε διαθεσιμότητα, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών, αστυνομικών, δασκάλων και δημόσιων υπαλλήλων, διότι ήταν ύποπτοι για συμμετοχή τους στο κίνημα του Fethullah Gulen.
H κυβέρνηση κατηγορεί τον Gulen ότι οργάνωσε το πραξικόπημα, αλλά ο ίδιος το αρνείται και το καταδικάζει.
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δυτικοί σύμμαχοι κατηγορούν από την πλευρά τους τον Erdogan ότι χρησιμοποιεί το πραξικόπημα για να πατάξει τους αντιφρονούντες.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η καταστολή είναι απαραίτητη, εξαιτίας της βαρύτητας που είχε το πραξικόπημα, κατά το οποίο πέθαναν 240 άνθρωποι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης