Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άριστα οικονομικά αποτελέσματα για το 2017 αναμένει η Volkswagen - Νέο ρεκόρ στις πωλήσεις

Άριστα οικονομικά αποτελέσματα για το 2017 αναμένει η Volkswagen - Νέο ρεκόρ στις πωλήσεις
H Volkswagen φαίνεται να έχει ξεπεράσει τις συνέπειες του σκανδάλου των εκπομπών ρύπων του Σεπτεμβρίου 2015
Η Volkswagen (VW) αναμένει ιδιαίτερα καλά οικονομικά αποτελέσματα για το 2017,  όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Τα οικονομικά αποτελέσματα θα είναι άριστα, κυρίως λόγω των πωλήσεων, που θα σημειώσουν νέο ρεκόρ και των περικοπών των δαπανών.
Παράλληλα η Volkswagen φαίνεται να έχει ξεπεράσει τις συνέπειες του σκανδάλου των εκπομπών ρύπων του Σεπτεμβρίου 2015, το οποίο της κόστισε δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα.
«Θα είναι σίγουρα εξαιρετικά καλό» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Matthias Mueller, στην κυριακάτικη όταν του ζητήθηκε να συνοψίσει το οικονομικό έτος 2017 για τον όμιλο.
Η VW πρόκειται να δημοσιεύσει τα οικονομικά αποτελέσματα του 2017 στις 13 Μαρτίου 2018.
Τον Νοέμβριο ο Mueller είχε προβλέψει ότι, οι παραδόσεις οχημάτων θα ξεπεράσουν το ρεκόρ των 10,3 εκατομμυρίων, που κατεγράφη το 2016.
Οι περικοπές στο βασικό τμήμα των επιβατικών αυτοκινήτων συνέδραμαν στην προσπάθεια της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας  στον κόσμο να αυξήσει την κερδοφορία της για το 2017, όπως παρατηρεί το Reuters.
Πάντως ο Mueller εκτίμησε ότι οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για προοδευτικές περικοπές των μέσων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα των αυτοκινητοβιομηχανιών μέχρι το 2025 και το 2030 θα αποβούν  οδυνηρές.
Η VW με έδρα το Βόλφσμπουργκ, πριν από δύο χρόνια παραδέχθηκε το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων και έχει διαθέσει περίπου  25 δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με χιλιάδες αγωγές παγκοσμίως.
Ο Mueller εμφανίστηκε προβληματισμένος με το παρατεταμένο πολιτικό αδιέξοδο στη Γερμανία, η οποία δεν έχει νέα κυβέρνηση, καθώς η καγκελάριος Angela Merkel συνεχίζει να αναζητά έναν κυβερνητικό εταίρο τρεις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης