Διεθνή

Έτοιμη για την έκδοση ψηφιακού νομίσματος η κεντρική τράπεζα του Ισραήλ

Έτοιμη για την έκδοση ψηφιακού νομίσματος η κεντρική τράπεζα του Ισραήλ
H κυβέρνηση φέρεται έτοιμη να νομοθετήσει ή να συμπεριλάβει το ζήτημα στον προϋπολογισμό για το 2019 εάν η κεντρική τράπεζα «ανάψει» το πράσινο φως
Το ενδεχόμενο έκδοσης ψηφιακού νομίσματος εξετάζει η κεντρική τράπεζα του Ισραήλ ως μέσο για τη δημιουργία ενός ταχύτερου συστήματος πληρωμών καθώς και για τη μείωση του ποσού των μετρητών στην οικονομία, όπως δήλωσε σήμερα (24/12/2017) μία πηγή του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στο Reuters.
Πάντως σημείωσε, ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή  η κυβέρνηση φέρεται έτοιμη να νομοθετήσει ή να συμπεριλάβει το ζήτημα στον προϋπολογισμό για το 2019 εάν η κεντρική τράπεζα «ανάψει» το πράσινο φως.
Η εμφάνιση του bitcoin και άλλων λεγόμενων κρυπτονομισμάτων οδήγησε ορισμένους οικονομολόγους στο συμπέρασμα, πως η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μία ημέρα σε ολόκληρη την οικονομία, με ψηφιακά νομίσματα που δημιουργούν οι κεντρικές τράπεζες.
«Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο εξετάζουν (τη χρήση των ψηφιακών νομισμάτων), οπότε και θα πρέπει», δήλωσε χαρακτηριστικά η ισραηλινή πηγή στο Reuters.
Τα ψηφιακά νομίσματα  επιτρέπουν τις απευθείας συναλλαγές  χωρίς κεντρικό διαμεσολαβητή, μέσω τεχνολογίας blockchain που διαθέτει ενιαίο μητρώο.
Επίσης επαληθεύει, καταγράφει και ρυθμίζει συναλλαγές σε λίγα λεπτά.
Η ισραηλινή κυβέρνηση επιδιώκει να περιορίσει το ποσό των μετρητών στην οικονομία για λίγα χρόνια αφού η μαύρη οικονομία εκτιμάται ότι ανέρχεται στο 22% του εγχώριου ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης