Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Η Ελλάδα κατά το 2018 να βγει ισχυρή σε όλους τους τομείς

tags :
Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Η Ελλάδα κατά το 2018 να βγει ισχυρή σε όλους τους τομείς
Το μήνυμα του Χριστιανισμού είναι να σταματήσουν οι πολεμικές συρράξεις το ταχύτερο δυνατό τονίζει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας
Την πεποίθησή του ότι «οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε χαμένες» και ότι «η Ελλάδα θα καταφέρει κατά το 2018 να βγει ισχυρή σε όλους τους τομείς» εξέφρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β'.
Σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εκτιμά ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο για την Ελλάδα.
«Η οικονομική κρίση που μαστίζει τα περισσότερα μέρη του πλανήτη, μέσα σε αυτά και την Ελλάδα, σαφώς και δυσκολεύει το έργο μας.
Όμως η βοήθεια του Θεού είναι εκείνη που ουσιαστικά μάς ενισχύει, οδηγώντας τα βήματά μας» αναφέρει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.
«Η παρουσία του Ελληνισμού στην περιοχή της Αιγύπτου, με την δημιουργία της Μεγάλης Πόλεως της Αλεξάνδρειας, το 331 π.Χ., από τον Μακεδόνα στρατηλάτη Μέγα Αλέξανδρο και, στη συνέχεια, η εμφάνιση του χριστιανισμού, από τον πρώτο Επίσκοπο και ιδρυτή του Αλεξανδρινού Θρόνου, Απόστολο και Ευαγγελιστή Μάρκο, το 68 μ.Χ., καθόρισαν την ιστορικότητα της Αλεξάνδρειας.
Ελληνισμός και Χριστιανισμός, είναι οι δύο πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται η παρουσία μας στην περιοχή. Είναι μία αδιαμφισβήτητη ιστορική πραγματικότητα, που γνωρίζουν όλοι, ανυψώνοντας τον Θρόνο του Αγίου Μάρκου, στις καρδιές των Αιγυπτίων» τονίζει ο Πατριάρχης, ο οποίος κληθείς να επισημάνει την πατριαρχική του ευχή για την Ελλάδα για το 2018, αναφέρει:
«Η Πατριαρχική μου ευχή και προσευχή είναι να συνειδητοποιήσει η ανθρωπότητα, την αναγκαιότητα της αρμονικής συνύπαρξης των λαών.
Ζούμε όλοι κάτω από τον ίδιο Ουρανό, τρεφόμαστε από τον ίδιο πλανήτη, όμως πορευόμαστε με αβεβαιότητα στο μέλλον.
Φαίνεται να έχουμε χάσει την ελπίδα μας, ως αποτέλεσμα του εγωισμού και των συμφερόντων των ισχυρών της γης.
Η αγαπημένη μας πατρίδα, η Ελλάδα, κατά το νέο έτος να βγει ισχυρή, σε όλους τους τομείς.
Να επανέλθει η ευημερία του λαού μας και η πρόοδος.
Πιστεύω, πως ο φιλότιμος λαός μας και οι θυσίες που κατέβαλε όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα πάνε χαμένα.
Το μέλλον θα είναι καλύτερο. Το ελπίζουμε όλοι μας!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης