Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα Αβραμόπουλου για το προσφυγικό: Η αλληλεγγύη στην ΕΕ δεν μπορεί να είναι a la carte

Μήνυμα Αβραμόπουλου για το προσφυγικό: Η αλληλεγγύη στην ΕΕ δεν μπορεί να είναι a la carte
Δεν μπορεί μια χώρα ή λίγες χώρες να αφεθούν μόνες τους να αντιμετωπίσουν μια μελλοντική κρίση τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος
Την θέση ότι η αλληλεγγύη στην Ευρώπη δεν είναι ούτε a la carte ούτε διαπραγματεύσιμη ούτε εθελοντική διατύπωσε ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Δ. Αβραμόπουλος αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα του προσφυγικού και απαντώντας επί της ουσίας στην τοποθέτηση του καγκελάριου της Αυστρίας, S. Kurz ότι η εισαγωγή ποσοστώσεων στην κατανομή προσφύγων στην Ευρώπη θα διαιρέσει περαιτέρω την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κ.Αβραμόπουλος ζήτησε από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενότητα στο θέμα της κατανομής των προσφύγων και ζήτησε να υπάρξει μια γρήγορη λύση.
«Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι a la carte, δεν μπορεί να είναι εθελοντική και δεν είναι διαπραγματεύσιμη» τόνισε μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο κ.Αβραμόπουλος.
«Αν είστε μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας, θα πρέπει να ασχοληθούν όλα τα κράτη-μέλη με τον ίδιο τρόπο.
Δεν μπορεί μια χώρα ή λίγες χώρες να αφεθούν μόνες τους να αντιμετωπίσουν μια μελλοντική κρίση.
Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο: Μια συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του συστήματος του Δουβλίνου (για την πανευρωπαϊκή κατανομή των προσφύγων, και το σύνολο της νομοθεσίας για το άσυλο) πρέπει να επιτευχθεί τον Ιούνιο το 2018» τόνισε ο κ.Αβραμόπουλος απαντώντας επί της ουσίας στον καγκελάριο της Ασ
Σημειώνεται ότι ο καγκελάριος της Αυστρίας είχε πει ότι «το να αναγκάσουμε τα κράτη να δεχτούν πρόσφυγες δεν βοηθά την Ευρώπη», ότι «η συνέχιση αυτής της πορείας θα διαιρέσει μόνο την Ευρωπαϊκή Ένωση» και ότι «τα κράτη-μέλη πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους εάν και πόσα άτομα δέχονται.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης