Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Η Επ. Κεφαλαιαγοράς θα απαγορεύσει τη διαπραγμάτευση εταιρειών bitcoin

Ισραήλ: Η Επ. Κεφαλαιαγοράς θα απαγορεύσει τη διαπραγμάτευση εταιρειών bitcoin
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ισραηλινής Αρχής Κινητών Αξιών (ISA), Shmuel Hauser, η σχετική πρόταση θα υποβληθεί στο διοικητικό συμβούλιο της ISA την επόμενη εβδομάδα
Στην απαγόρευση διαπραγμάτευσης εταιρειών στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, που βασίζονται σε bitcoin θα προχωρήσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Ισραήλ.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ισραηλινής Αρχής Κινητών Αξιών (ISA), Shmuel Hauser, η σχετική πρόταση θα υποβληθεί στο διοικητικό συμβούλιο της ISA την επόμενη εβδομάδα, και εάν εκγριθεί, θα υπόκειται σε δημόσια ακρόαση και θα πρέπει να τροποποιηθούν οι σχετικές διατάξεις της Επιτροπής.
«Εάν έχουμε μία εταιρεία που η κύρια δραστηριότητά της είναι τα ψηφιακά νομίσματα, δε θα της επιτρέψουμε να δραστηριοποιηθεί, ενώ εάν ήδη δραστηριοποιείται, οι διαπραγματεύσεις της θα αναστασταλούν», τόνισε ο Hauser, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι η ISA θα πρέπει να βρει τους κατάλληλους κανονισμούς για τέτοιου είδους εταιρείες.
Την περασμένη Παρασκευή (22/12) η τιμή του bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 12.000 δολ. καθώς οι επενδυτές απομακρύνθηκαν από το κρυπτονόμισμα μετά την απότομη άνοδό του στα 20.000 δολ.
«Αισθανόμαστε ότι η τιμές του bitcoin συμπεριφέρονται σαν φούσκες και δε θέλουμε οι επενδυτές να υπόκεινται σε αυτή τη μεταβλητότητα και την αβεβαιότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Hauser, προσθέτοντας ότι «οι επενδυτές πρέπει να ξέρουν που βρίσκονται».
Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα εντός του μήνα, ο Hauser είχε δηλώσει ότι οι εταιρείες που βασίζονται στο bitcoin δεν θα συμπεριληφθούν στους δείκτες του TASE, ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη να βρεθεί το κατάλληλα κανονιστικό πλαίσιο για τον τομέα των κρυπτονομισμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης