Τελευταία Νέα

Η σημαντικότερη παρακαταθήκη της χρονιάς που τελειώνει

tags :
Η σημαντικότερη παρακαταθήκη της χρονιάς που τελειώνει
Το 2018 υπάρχουν ισχυροί καταλύτες που η διαχείριση τους μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα
Η σημαντικότερη παρακαταθήκη της χρονιάς που τελειώνει

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Στο τέλος της χρονιάς είναι κυρίαρχο το συναίσθημα ότι η Ελλάδα έχει ξαναμπεί στο ραντάρ των Ξένων Επενδυτικών Κεφαλαίων που έλειψαν μεν (μόλις 321 εκατ. ευρώ ήταν οι καθαρές εισροές από τους Ξένους Επενδυτές) αλλά ποτέ δεν έφυγαν δε (64,8% της κεφαλαιοποίησης βρίσκεται σε κωδικούς αλλοδαπής προέλευσης).

Το 2018 υπάρχουν ισχυροί καταλύτες που η διαχείριση τους μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, όχι μόνο των εισηγμένων τίτλων αλλά όλης της αντίληψης που επικρατεί επί του Ελληνικού ρίσκου.

Το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης, η ολοκλήρωση του προγράμματος της 3ης χρηματοδότησης το Φθινόπωρο, οι μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις του χρέους, οι Αποκρατικοποιήσεις (Ελληνικό, ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ κλπ) και η εκκίνηση των Κατασκευαστικών έργων, μπορούν να υπερνικήσουν το εχθρικό φορολογικό περιβάλλον. Παράλληλα οι κίνδυνοι που παραμένουν σε ισχύ, μπορούν να μετατραπούν σε ευκαιρίες:

Οι Τράπεζες να ξεπεράσουν τα “τεστ αντοχής” χωρίς κραδασμούς, οι πλειστηριασμοί να ενισχύσουν την διάθεση αντιστροφής των “κόκκινων” δανείων, ή να πετύχουν ικανοποιητικά τιμήματα, οι κεφαλαιακοί περιορισμοί να αμβλυνθούν, η συνεπής εκτέλεση του προϋπολογισμού να δώσει λόγους τακτικότερων αναβαθμίσεων και άρα καλύτερης προοπτικής άντλησης κεφαλαίων από την Αγορά. Αυτή είναι ίσως η σημαντικότερη παρακαταθήκη της χρονιάς που τελειώνει.


http://www.bankingnews.gr








Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης