Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Χ.Α.: Σχόλια, εκτιμήσεις για την αγορά, αναφορές και παρατηρήσεις

tags :
Χ.Α.: Σχόλια, εκτιμήσεις για την αγορά, αναφορές και παρατηρήσεις
9ΜΗΝΑ – Τρίτα Τρίμηνα: Μόλις (19) εταιρείες δημοσίευσαν αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις
__________


IKTINOΣ: Παρά τα τρία σερί αρνητικά πρόσημα και την υποχώρηση της τιμής από τα υψηλότατα των 2,5500 στα υψηλά των 2,2700 ευρώ εμφανίζει απόδοση 195%!! από το ξεκίνημα της χρονιάς.
  • Εκλογικεύεται και η αποτίμηση που βρίσκεται στα 64,9 εκατ. ευρώ. Το άσχημο εδώ είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου για να μάθουμε πως έκλεισε η χρήση 2017, γιατί το δ’τρίμηνο είναι μέχρι τώρα το αδύναμο του ομίλου. Αν υποχωρήσει κάτω από τα 2,2000 τότε αρκετοί επενδυτές των μικρομεσαίων θα τοποθετηθούν.
ΑΒΑΞ: Αν η ΑΘΗΝΑ αποτιμήθηκε στα 75 εκατ. ευρώ, τότε… Στο +83,2% εφέτος η μτχ του, με προοπτικές που ξεπερνούν τον διπλασιασμό τιμής καλώς εχόντων των πραγμάτων… Ανοδος σήμερα 3,8% στα 0,7090 ευρώ με 96,3 χιλ. τμχ και κ/φση... 55 εκατ. ευρώ.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Με σκόρ 7-1 και από τα 0,6200 της 12/12/2017 στα σημερινά 0,7380 ευρώ (+4,1%) που αποτιμούν τον όμιλο της στα 98,2 εκατ. ευρώ. Στο +148% εφέτος, σε πολυετή υψηλά…

ΜΙΓ: Στο +60% σε διάστημα μηνός, ενώ από την αρχή του 2017 βρίσκεται στο -14%…

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Οι αποτιμήσεις σε ΝΗΡΕΑ και ΣΕΛΟΝΤΑ στα 72,3 εκατ. και 41,7 εκατ. ευρώ αντιστοίχως. Υποτιμημένος αρκετά ο πρώτος, υπερτιμημένη απίστευτα συγκριτικά η 2η.  Ελπίζουμε για τους μικροεπενδυτές του ΝΗΡΕΑ να μην πουλήσουν εν μπλοκ οι δανειστές. Κάτι τέτοιο θα είναι μεγάλη αδικία και ανήθικο!

ΣΧΟΛΙΟ: Μερικά χαρτιά όπως αυτά των Autohellas, Aegean Airlines, JUMBO, CENTER, ΧΑΛΚΟΡΕΛΒΑΛ, MYTΙΛΗΝΑΙΟΣ, QUEST, ΑΣΚΟ, ΚΑΡΕΛΙΑΣ, ΙΚΤΙΝΟΣ, ΚEKΡOΠAΣ, ΜΕΡΚΟ, ΕΛΤΟΝ, ΜΟΗ, ΣΑΡΑΝΤΗΣ, ΟΛΘ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΝΑΚΗΣ και καμμιά 25αριά ακόμη- γνωστά όλα στους αναγνώστες του μ/μ- μας διατήρησαν και θα μας διατηρούν εντός του ελληνικού χρηματιστηρίου.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ:Λογικά, δεν πρέπει να περιμένουμε και πολλά. Εξαρτάται πότε θα ξεκινήσει η ΑΜΚ… Αν υπάρχουν χρονικά περιθώρια και θέλουν, τότε μπορούν να την πάνε όπου θέλουν… Δεν χρειάζονται άλλωστε και πολλά κεφάλαια. Μην ανοίγεσθε…

JUMBO (Mάνος Χατζηδάκης): Δεν είναι μια απλή υπόθεση στην λιανική. Δεν είναι ένα ελαφρύ σούπερ μάρκετ ή μια προσιτή λύση για ένα παιδικό δώρο. Τα Jumbo πουλάνε «τιμές» και έχουν πείσει τον καταναλωτή ότι στα καταστήματα της αλυσίδας το αντίτιμο που θα πληρώσουν θα είναι το χαμηλότερο της αγοράς.
  • Έχουν δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό που επισκέπτεται πλέον συστηματικά τα μαγαζιά του αφού έχει καταφέρει να διαμορφώσει σταθερές εποχικές ροές καταναλωτών.
  • Ακόμα και οι εξεζητημένες διαφημίσεις που κατά καιρούς προβάλλονται πετυχαίνουν ακριβώς αυτό: Να υπενθυμίζουν την ύπαρξη των καταστημάτων
  • Αφού η ύπαρξη 40.000 και πλέον προϊόντων καθιστά περίπου ανέφικτη την προώθηση όλων των κωδικών από μια καμπάνια.
  • Μπορεί όμως αυτοί οι κωδικοί να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Να είναι οι φθηνότεροι της αγοράς.
ΦΟΥΡΛΗΣ: Ελλειπής η ενημέρωση για τα 9μηνο, αφού λείπουν βασικά χρηματοοικονομικά μεγέθη όπως αυτά των Δανειακών Υποχρεώσεων (μεικτών και καθαρών), των Ελεύθερων ταμειακών ροών, της Καθαρής Θέσης των μετόχων του και μερικά μικρότερης αλλά όχι και αμελητέας αξίας.

9ΜΗΝΑ – ΤΡΙΤΑ ΤΡΙΜΗΝΑ: Μόλις (19) εταιρείες δημοσίευσαν αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις, εκ των οποίων οι (12) προέρχονταν από τον Ftse25. Και οι υπόλοιπες (7) από τις …υπόλοιπες 190(!!)- Ασχολίαστο…

ΣΠΕΣΙΑΛ ΑΦΙΕΡΩΣΗ στις… μοιρολογίστρες. Αφού τα βλέπουν πάντα όλα μαύρα…

http://www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης