Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μειώνουν κατά 285 εκατ. δολάρια τον προϋπολογισμό του ΟΗΕ για το 2018-19

tags :
ΗΠΑ: Μειώνουν κατά 285 εκατ. δολάρια τον προϋπολογισμό του ΟΗΕ για το 2018-19
Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης Trump και του ΟΗΕ
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε σημαντική μείωση της χρηματοδότησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για το διάστημα 2018-19, σε μία ακόμη απόδειξη ότι ο Trump, είναι απόλυτα έτοιμος να συνεχίσει την κόντρα με τον διεθνή οργανισμό, η οποία ξεκίνησε μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τις ΗΠΑ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η οποία μάλιστα δόθηκε στη δημοσιότητα στις 25/12, η αμερικανική αποστολή στον ΟΗΕ ενημέρωσε ότι ο προϋπολογισμός του έτους χρήσης 2018-19 θα είναι μειωμένος κατά 285 εκατ. δολάρια, ενώ θα υπάρξουν και περαιτέρω μειώσεις αναφορικά με τη διοίκηση του ΟΗΕ.
«Οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν κάποιοι να εκμεταλλεύονται τη γενναιοδωρία των Αμερικανών πολιτών», ξεκαθάρισε η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Nikki Haley.
Βάσει του κανονισμού του ΟΗΕ, οι ΗΠΑ συμβάλλουν το 22% του ετήσιου λειτουργικού προϋπολογισμού του οργανισμού, με το αντίστοιχο ποσό να φθάνει στα 1,2 δισ. δολάρια για το έτος χρήσης 2017-18, ενώ έχουν αναλάβει το 28% των δαπανών για τις ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης