Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου δεν θα καταγράφει πλέον κάθε ανάρτηση στο Twitter

tags :
ΗΠΑ: Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου δεν θα καταγράφει πλέον κάθε ανάρτηση στο Twitter
Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου θα συνεχίσει να αρχειοθετεί tweets, αλλά θα το κάνει σε μία πολύ επιλεκτική βάση
Μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2017, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου δεν θα καταγράφει πλέον κάθε ανάρτηση στο Twitter, όπως έχει κάνει τα τελευταία 12 χρόνια.
Αντίθετα, "η Βιβλιοθήκη θα συνεχίσει να αρχειοθετεί tweets, αλλά θα το κάνει σε μία πολύ επιλεκτική βάση".
Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου αρχικά έκανε μία συμφωνία με το Twitter τον Απρίλιο του 2010 για τη διατήρηση ενός αρχείου κάθε tweet, που δημοσιεύθηκε στα πρώτα τέσσερα χρόνια του Twitter, από το 2006 έως το 2010.
Αλλά το Twitter έχει εξελιχθεί, όχι μόνο σε μέγεθος αλλά και στο πώς χρησιμοποιεί τα πολυμέσα.
Για παράδειγμα, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου καταγράφει μόνο το κείμενο σε κάθε τιτίβισμα, εικόνες, βίντεο, αρχεία GIF και σύνδεσμοι δεν καταγράφονται.
Επιπλέον, τα tweets μπορούν επίσης να είναι πολύ μεγαλύτερα τώρα (το Twitter αύξησε το όριο χαρακτήρων από 140 σε 280 φέτος), πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερα δεδομένα για τη συλλογή της Βιβλιοθήκης.
Με το Twitter να ολοκληρώνει το δωδέκατο έτος λειτουργίας του, η Βιβλιοθήκη αποφάσισε ότι ήταν καιρός να αναθεωρήσει τη συμφωνία με το Twitter.
Τελικά, η Βιβλιοθήκη αποφάσισε να διατηρήσει ένα πλήρες "στιγμιότυπο" των 12 πρώτων χρόνων του Twitter, ό, τι είχε συλλέξει από το 2006 έως το 2017, με την επιλογή να συνεχίσει "την επακόλουθη επιλεκτική καταγραφή" για το άμεσο μέλλον.
"Γενικά, τα tweets που συλλέγονται και αρχειοθετούνται, θα είναι θεματικά και με βάση γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων εκδηλώσεων όπως εκλογές ή θέματα συνεχούς εθνικού ενδιαφέροντος, π.χ. δημόσια πολιτική", αναφέρει η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου στη λευκή βίβλο που αφορά την απόφαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης