Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στα γκισέ έως τις 29/12 για τέλη κυκλοφορίας και ΕΝΦΙΑ ... διαφορετικά πρόστιμα και προσαυξήσεις

tags :
Στα γκισέ έως τις 29/12 για τέλη κυκλοφορίας και ΕΝΦΙΑ ... διαφορετικά πρόστιμα και προσαυξήσεις
Ποιοι φόροι πρέπει να πληρωθούν εντός των επόμενων τριών 24ωρων
Μόλις τρία 24ωρα έχουν απομείνει για την πληρωμή σειράς φόρων, όπως είναι τα τέλη κυκλοφορίας ή η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ.
Συγκεκριμένα, έως την ερχόμενη Παρασκευή 29/12 θα πρέπει οι πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν ηλεκτρονικά (μέσω e – banking) να μεταβούν σε εφορίες ή τράπεζες και να διευθετήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Στα γκισέ (τράπεζες, ΕΛΤΑ κ.λπ.) οι πληρωμές μπορούν να γίνουν έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και απαιτούν προμήθεια έως 2 ευρώ.
Στην περίπτωση που ο υπόχρεος δεν καταβάλει το ποσό που του αναλογεί (με βάση την Ταυτότητα Οφειλής από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ), θα υποχρεωθεί να πληρώσει διπλάσια χρήματα.
Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, οι υπόχρεοι – εφόσον πάλι δεν μπορούν να πληρώσουν ηλεκτρονικά – θα πρέπει να καταβάλλουν την τέταρτη και προτελευταία δόση.
Σημειώνεται ότι εκπρόθεσμη πληρωμή του φόρου επιφέρει μηνιαία προσαύξηση 0,73%.
Πέρα όμως από τους πολίτες, τα νομικά πρόσωπα θα πρέπει να πληρώσουν την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος ενώ οι επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικό σύστημα θα πρέπει στο τέλος του μήνα να καταβάλουν τον ΦΠΑ Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης