Τελευταία Νέα
Speculator

Ο Στουρνάρας σε ομηρία – Ο Φραγκιαδάκης έχει την απόλυτη στήριξη SSM και ο Μαντζούνης θα αποχωρήσει οικειοθελώς

Ο Στουρνάρας σε ομηρία – Ο Φραγκιαδάκης έχει την απόλυτη στήριξη SSM και ο Μαντζούνης θα αποχωρήσει οικειοθελώς
Υπάρχει μια πλάνη ότι οι τραπεζίτες στην Ελλάδα είναι πάμπλουτοι, η αλήθεια είναι ότι έχουν χάσει σχεδόν το 70% με 80% της περιουσίας τους.
Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται για τραπεζίτες που αποχωρούν, για πιέσεις της κυβέρνησης να αποχωρήσουν, για τον Στουρνάρα της ΤτΕ ας βάλουμε ορισμένα πράγματα στην θέση τους.

Στουρνάρας: Η κυβέρνηση δεν τον θέλει αλλά ο Draghi δεν έχει δώσει το πράσινο φως αλλαγής

Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει τον Στουρνάρα.
Κατά την άποψη μας μετά την στοχοποίηση του με χαρακτηρισμούς όπως αποτυχημένος υπουργός οικονομικών θα έπρεπε να παραιτηθεί από ευθιξία.
Ο Στουρνάρας προφανώς και δεν θα παραιτηθεί από την θέση του διοικητή της ΤτΕ καθώς ακόμη και εάν ισχύουν τα 10 χιλ ευρώ μεικτά τον μήνα που λάμβανε ο Προβόπουλος ο πρώην διοικητής γιατί να τα χάσει.
Όμως ο Στουρνάρας θέλει την θέση του διοικητή της ΤτΕ για να μπορεί να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση.
Όμως εκ του καταστατικού η ΤτΕ πρέπει να συνεργάζεται με την κυβέρνηση και προφανώς συνεργασία δεν υπάρχει.
Ο Draghi θα διαβάσουμε ότι είναι θεματοφύλακας των θεσμών και άλλα τινά…
Ωστόσο γενικώς η ΕΚΤ δεν θέλει να διαταραχθεί η ανεξαρτησία των εθνικών κεντρικών τραπεζών οπότε δεν θα συναινέσει στα σενάρια και αιτήματα να απομακρυνθεί ο Στουρνάρας.
Ο Στουρνάρας θα παραμείνει έως το 2020 αλλά πλέον δεν στηρίζεται από κανένα ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από την ΝΔ η οποία πλέον κρατάει αποστάσεις.
Ο Στουρνάρας άπαξ και δεν παραιτείται θα παραμείνει όμηρος έως την λήξη της θητείας του.

Ο Φραγκιαδάκης της Εθνικής τράπεζας έχει την απόλυτη στήριξη του SSM

Είναι αλήθεια ότι πριν καιρό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήθελε την απομάκρυνση Φραγκιαδάκη από CEO της Εθνικής ως μη συνεργάσιμου.
Όμως ο Φραγκιαδάκης κατάφερε με την πώληση της Finansbank να κερδίσει την εύνοια του SSM και πρωτογενώς γνωρίζουμε ότι έχει την απόλυτη στήριξη του.
Οπότε ο Φραγκιαδάκης δεν μπορεί να αλλάξει και κατά την άποψη μας δεν πρέπει να αλλάξει.
Διοικεί την Εθνική με όρους χρηματοοικονομικούς στην σωστή κατεύθυνση οπότε κάνει καλά την δουλειά του.
Έκανε κάποιες κινήσεις εξομάλυνσης, όπως με την Εθνική Ασφαλιστική όπου ζήτησε την στήριξη Τσίπρα του έλληνα πρωθυπουργού ενώ προσέλαβε ως σύμβουλο την Ραυτοπούλου που ήταν στο ΤΧΣ και αποτελεί βασικό συνεργάτη του Δραγασάκη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
Στην Εθνική το ΤΧΣ ελέγχει το 40% αλλά το ΤΧΣ δεν το ελέγχει το ελληνικό δημόσιο επί της ουσίας.
Εάν ο Φραγκιαδάκης είχε ρετουσάρει ορισμένα ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα στο εσωτερικό της τράπεζας θα έπαιρνε άριστα 10.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Φραγκιαδάκης έχει την απόλυτη στήριξη του SSM και δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν του περνάει με τίποτε οποιαδήποτε παρέμβαση.

Ο Μαντζούνης θα αποχωρήσει όποτε ο ίδιος το αποφασίσει

Ο Δ. Μαντζούνης ο CEO της Alpha bank αποτελεί εμβληματική προσωπικότητα στο ελληνικό banking και από ότι γνωρίζουμε πρωτογενώς ουδέποτε είχε πολλά πάρε δώσε με τις κυβερνήσεις.
Σχέσεις είχε αλλά δεν είχε πολλές συναλλαγές.
Π.χ. τον Κ. Καραμανλή πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδος είναι αμφίβολο εάν τον ήξερε…
Οι αναφορές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον Μαντζούνη της Alpha bank είναι ανοησίες.
Τι είναι ο CEO μιας τράπεζας κρατικός υπάλληλος;
Ωστόσο είναι αληθές ότι κάποια στιγμή – ίσως και στην επικείμενη γενική συνέλευση λέμε ίσως ή στην επόμενη – ο Δ. Μαντζούνης ίσως αποφασίσει να αποχωρήσει κλείνοντας μια θητεία άκρως επιτυχημένη.
Όλοι γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ότι η άσκηση ποινικής δίωξης στην διοίκηση της Alpha bank για τα δάνεια στον ΔΟΛ θα καταλήξει σε αθώωση καθώς η απιστία είναι διάτρητη νομικά κατηγορία.
Ουδείς αμφισβητεί την ακεραιότητα σύσσωμης της διοίκησης της Alpha bank και ειδικά του Μαντζούνη ο οποίος σχεδόν έχει χάσει όλη την περιουσία του.
Υπάρχει μια πλάνη ότι οι τραπεζίτες στην Ελλάδα είναι πάμπλουτοι, η αλήθεια είναι ότι έχουν χάσει σχεδόν το 70% με 80% της περιουσίας τους.
Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης