Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκανδαλίδης: Δεν υπάρχει σενάριο καθαρής εξόδου από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018

Σκανδαλίδης: Δεν υπάρχει σενάριο καθαρής εξόδου από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018
Εκλογικός ο προϋπολογισμός του 2018 υποστήριξε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Την θέση ότι δεν υπάρχει σενάριο καθαρής εξόδου από τα μνημόνια από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σε υψηλά πλεονάσματα και περικοπή δαπανών και συντάξεων για τα επόμενα χρόνια διατύπωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κ. Σκανδαλίδης.
«Σενάριο καθαρής εξόδου από τα μνημόνια είναι αδύνατο να υπάρχει από τη στιγμή που έχει δεσμευθεί η χώρα για τα πλεονάσματα, για περαιτέρω περικοπή δαπανών και συντάξεων τα επόμενα χρόνια.
Βγαίνω καθαρά από το μνημόνιο σημαίνει ότι καθορίζω απολύτως την πολιτική μου τα επόμενα χρόνια και σε ό,τι αφορά την εισοδηματική πολιτική και σε ό,τι αφορά την κοινωνική πολιτική και σε ό,τι αφορά την ανάλυση των κονδυλίων του προϋπολογισμού κ.λπ.
Μια καθαρή έξοδος από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 είναι σενάριο περισσότερο κομματικής παρά εθνικής σωτηρίας» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Σκανδαλίδης, ο οποίος υποστήριξε πως ο προϋπολογισμός του 2018 είναι εκλογικός.
«Προφανώς είναι εκλογικός ο προϋπολογισμός του 2018 και οι κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση όλον αυτόν τον καιρό.
Θα έλεγα ότι είναι πολύ καθαρός και ο στόχος της, ότι θα βγούμε να πάρουμε μία απλή συγκεκριμένη διαβεβαίωση για το χρέος, θα βγούμε τυπικά από το μνημόνιο όπως όπως, θα συνεχίσουμε να φτιάχνουμε πλεονάσματα, μήπως μπορέσουμε να δώσουμε σε μερικές κοινωνικές ομάδες.
Τώρα αν θα γίνουν εκλογές τον Μάιο ή θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2018 είναι μία ιστορία, που έχει σχέση και με τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις» υποστήριξε ο κ.Σκανδαλίδης επαναλαμβάνοντας την ανάγκη εθνικής συνεννόησης.
«Η άποψή μας είναι σαφής.
Το μέγιστο δυνατό εύρος των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων σε μία πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης, την οποία ο λαός θα επικυρώσει με την ψήφο του στις εκλογές που θα έλθουν.
Την επόμενη κυβέρνηση θα την εκλέξει ο λαός και δεν πρέπει να προκαταλάβουμε τη λαϊκή ετυμηγορία με υποθετικά σενάρια - ποιος θα έλθει πρώτος, ποιος δεύτερος, αν θα μπορεί να κάνει κυβέρνηση.
Η λαϊκή ετυμηγορία θα ανατρέψει τους υπάρχοντες πολιτικούς συσχετισμούς και θα ανοίξει ένα πεδίο μεγαλύτερων αλλαγών στη χώρα σε ό,τι αφορά το μοντέλο της διακυβέρνησης» είπε ο κ.Σκανδαλίδης, τονίζοντας ότι «δεν μας ενδιαφέρει μία κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, μας ενδιαφέρει να υπάρχει μία επί της ουσίας εθνική συνεννόηση των δυνάμεων που μπορούν να ανεβάσουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και τα επόμενα κρίσιμα βήματα να τα καθορίσουμε με αποφασιστικότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης