Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έντονη κινητικότητα για το Σκοπιανό - Καμμένος: Μόνο με Συμβούλιο Αρχηγών η αλλαγή θέσης - Κόντρα με ΝΔ

Έντονη κινητικότητα για το Σκοπιανό - Καμμένος: Μόνο με Συμβούλιο Αρχηγών η αλλαγή θέσης - Κόντρα με ΝΔ
Ως αρχηγός κόμματος η θέση μου είναι ξεκάθαρη για το Σκοπιανό, υπάρχει εν ενεργεία απόφαση για μη χρήση του όρου Μακεδονία είπε ο κ.Καμμένος
Έντονη είναι η κινητικότητα στο Σκοπιανό το τελευταίο διάστημα, καθώς είναι ξεκάθαρη η πρόθεση Ελλάδας και ΠΓΔΜ να υπάρξει συμφωνία εντός του 2018, ώστε να μην υποχρεωθεί η Ελλάδα να ασκήσει νέο βέτο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο.
Ωστόσο το ζήτημα είναι εξαιρετικά περίπλοκο, όσον αφορά την ελληνική πλευρά, κυρίως λόγω της στάσης του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένο, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση που θα τηρήσει η ΝΔ και η αντιπολίτευση γενικότερα.
Η ΝΔ θέτει θέμα δεδηλωμένης, λόγω της διαφωνίας ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος,  ανέφερε σήμερα ότι εάν χρειαστεί, θα πρέπει να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για την ονομασία των Σκοπίων  τονίζοντας ότι η στάση του είναι ξεκάθαρη επί του θέματος.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο υπ. Εθνικής Άμυνας, ο κ.Καμμένος υποστήριξε ότι δεν θα ψηφίσει θετικά στη χρήση του όρου «Μακεδονία».
«Ως αρχηγός κόμματος η θέση μου είναι ξεκάθαρη.
Υπάρχει μια εν ενέργεια απόφαση για μη χρήση του όρου Μακεδονία.
Αυτό για να ανατραπεί θα πρέπει να γίνει σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Δεν μπορώ να πω κάτι από τη στιγμή που διαπραγματεύεται ο υπουργός Εξωτερικών και μπορεί να χρειαστεί να πάμε σε Σύγκληση Συμβουλίου Αρχηγών.
Δεν διαφωνώ με τον κ. Κοτζιά, είναι ο καλύτερος υπουργός ΥΠΕΞ που έχει περάσει ποτέ» υπογράμμισε ο κ.Καμμένος, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ντόρας Μπακογιάννη.
«Ακούω τη ΝΔ και ειδικά την κυρία Μπακογιάννη.
Έχει μια εμμονή σε σχέση με το να λέει συνέχεια ότι έχουμε ψηφίσει τη θέση για συνθέτη ονομασία.
Προσπαθεί να εγκλωβίσει την Ελλάδα για μια δική της θέση» είπε ο κ.Καμμένος, ο οποίος αφού αναρωτήθηκε «ποια θέση θα επικρατήσει στη ΝΔ;» κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων.
Στο ερώτημα, αν το εν λόγω θέμα θα δημιουργήσει πρόβλημα στη συγκυβέρνηση ο κ.Καμμένος τόνισε ότι «έχουμε διαφορετικές απόψεις με ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλοι βάζουμε ''νερό στο κρασί μας'', αλλά εκεί που υπάρχει θέμα αρχών δεν αλλάζουμε».
Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού είπε ότι «είναι θέμα του πρωθυπουργού».
«Δεν έχουμε κάνει συζήτηση.
Αλλά ότι και αν θα γίνει, θα είναι για το καλό της πατρίδας μας.
Η κυβέρνηση αυτή έχει πετύχει» είπε ο κ.Καμμένος.
Ερωτηθείς για τη συμφωνία για τη Σαουδική Αραβία, ο κ.Καμμένος επιτέθηκε σε όσους κάνουν λόγο για πλαστά έγγραφα, καλώντας τους να πάνε στη Δικαιοσύνη.
«Τολμούν να λένε για πλαστά χαρτιά;
Τότε να πάνε στη Δικαιοσύνη.  
Αυτά τα χαρτιά έχουν τη σφραγίδα των προξενικών αρχών.
Δεν υπάρχουν πλαστά χαρτιά, ούτε μεσάζοντες» υποστήριξε ο κ.Καμμένος.

Τζανακόπουλος σε Μπακογιάννη: Η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με tweets

«Η κυρία Μπακογιάννη θα έπρεπε να γνωρίζει και ως πρώην υπουργός Εξωτερικών ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με tweets», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
«Όσο για την ουσία του ζητήματος, την ενημερώνουμε ότι η κυβέρνηση έχει και τη βούληση, αλλά και την ικανότητα να λύσει ένα πρόβλημα που κληροδότησε στη χώρα η δική της παράταξη.
Μέχρι τότε αναμένουμε να μας πει αν η θέση της σημερινής Ν.Δ. είναι αυτή του Κων. Μητσοτάκη ή του Αντώνη Σαμαρά για την εξεύρεση λύσης», καταλήγει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Μπακογιάννη για Σκοπιανό: Η κυβέρνηση θα αποτύχει εάν πάει σε διαπραγμάτευση χωρίς εθνική θέση

Την θέση ότι εάν η κυβέρνηση πάει σε διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων χωρίς να έχει εθνική θέση, είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
«Έχουμε μία κυβέρνηση που προσέρχεται σε διαπραγμάτευση για ένα εθνικό θέμα με δύο διαφορετικές θέσεις.
Με ποιά θέση διαπραγματεύεται σήμερα η κυβέρνηση;
Να βγει να την πει σήμερα στον ελληνικό λαό ο κ.Τζανακόπουλος» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm η κα.Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι «εάν πάει η κυβέρνηση σε διαπραγμάτευση χωρίς να έχει εθνική θέση, είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει».
«Είναι τεράστια η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης εάν πάει διχασμένη στη διαπραγμάτευση για αυτό το εθνικό θέμα.
Η ΝΔ δε θα ψηφίσει οποιαδήποτε λύση φέρει μεμονωμένα ένα κόμμα.
Θα εξετάσει το σύνολο της διαπραγμάτευσης και το αποτέλεσμα που θα φέρει συνολικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη Βουλή» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ.

Βασίλης Λεβέντης: Η Ένωση Κεντρώων δεν αποδέχεται ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι δεν αποδέχεται καμία ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία και συμπλήρωσε: "φαίνεται πως ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα δώσουν το όνομα, οι ΑΝΕΛ θα φωνάζουν αλλά θα λείπουν από την ολομέλεια και νομίζουν ότι όλα θα πάνε καλά.
Τα τρία κόμματα που προανέφερα ήδη έχουν δεχτεί την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και θα προσπαθήσουν να το περάσουν και στο λαό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης