Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Eurobank: Έστειλε 58,5 χιλ. επιστολές σε δανειολήπτες καταναλωτικών δανείων NPLs προτείνοντας haircut έως 90%

Eurobank: Έστειλε 58,5 χιλ. επιστολές σε δανειολήπτες καταναλωτικών δανείων NPLs προτείνοντας haircut έως 90%
Η Eurobank δεν σχεδιάζει νέα πώληση μη εξυπηρετουμένων καταναλωτικών δανείων
Στο πλαίσιο της προσπάθειας εξυγίανσης των δανειακών της χαρτοφυλακίων η Eurobank έστειλε για δεύτερη φορά 58,5 χιλ. επιστολές σε δανειολήπτες καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις και πιστωτικών καρτών που δεν εξυπηρετούνταν εδώ και περίπου 10-15 χρόνια.
Το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τα καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες ανέρχεται σε 330-350 εκατ. ευρώ ή κατά μέσο όρο ανά δανειολήπτη 5-8 χιλ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν η Eurobank είχε στείλει σχεδόν 50 χιλ. επιστολές σε δανειολήπτες όταν είχε αποφασίσει να πουλήσει έως και 1,8 δισ. μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων.
Με τις νέες 58,5 χιλ. επιστολές η Eurobank δεν σχεδιάζει νέα πώληση μη εξυπηρετουμένων καταναλωτικών δανείων, αλλά επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις κακές πρακτικές του παρελθόντος.
Στις επιστολές η Eurobank προτείνει «κούρεμα» (haircut) έως και 90%, σε μια προσπάθεια να ενεργοποιήσει τους δανειολήπτες που είχαν αφήσει τα δάνεια τους μη εξυπηρετούμενα για πολλά χρόνια.
Η αρχική πρόταση του haircut έφτανε το 70% και με κάποιες άλλες παρεμβάσεις φθάνει το haircut ακόμη και το 90%.
Η Eurobank είναι ιδιαίτερα συνεπής στις πολιτικές εξυγίανσης των δανειακών της χαρτοφυλακίων και δίνει ευκαιρίες στους δανειολήπτες να αντιμετωπίσουν τις εκκρεμότητες του παρελθόντος.
Αξίζει να τονιστεί εδώ ότι η Eurobank ολοκλήρωσε πριν από λίγες ημέρες την πρώτη επιτυχή διμερή διαπραγμάτευση με ατομική επιχείρηση, περίπτωση που είναι η πρώτη στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.
Η ατομική επιχείρηση, η οποία ήταν πρατήριο υγρών καυσίμων, είχε δύο δάνεια με συνολικό υπόλοιπο περίπου 26.500 ευρώ. Η τράπεζα ρύθμισε το ένα δάνειο ποσού 24.000 ευρώ με επιμήκυνση διάρκειας σε 116 μήνες (σχεδόν διπλάσια διάρκεια, από 62 μήνες) με παράλληλη μείωση επιτοκίου 4,23% σε 4,10%.
Tο υπόλοιπο ποσό περίπου 2.500 ευρώ ήταν ήδη ενήμερο και επιδοτούμενο από το ETEAN.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης