Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Airbus θα καταργήσει την παραγωγή του A380 αν δεν επιτύχει συμφωνία με την Emirates

tags :
Η Airbus θα καταργήσει την παραγωγή του A380 αν δεν επιτύχει συμφωνία με την Emirates
Αν δεν υπάρξει συμφωνία με τη Emirates, η Airbus θα ξεκινήσει τη διαδικασία τερματισμού της παραγωγής A380
Η Airbus καταρτίζει σχέδια έκτακτης ανάγκης για τη σταδιακή κατάργηση της παραγωγής του μεγαλύτερου αεροσκάφους στον κόσμο, το A380 superjumbo, αν δεν καταφέρει να κλείσει συμφωνία με την αεροπορική εταιρεία Emirates.
Η στιγμή της αλήθειας για τα αεροσκάφη με υποτονικές πωλήσεις, έρχεται μετά από μόλις 10 χρόνια παραγωγής.
"Αν δεν υπάρξει συμφωνία με τη Emirates, η Airbus θα ξεκινήσει τη διαδικασία τερματισμού της παραγωγής A380", δήλωσε πηγή που ενημερώθηκε για τα σχέδια.
Ένας προμηθευτής πρόσθεσε μια τέτοια κίνηση ήταν λογική λόγω της ασθενούς ζήτησης.
Η Airbus και η Emirates αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ η κατασκευάστρια αρνήθηκε επίσης να πει πόσα άτομα εργάζονται στο έργο.
Οποιαδήποτε διακοπή παραγωγής αναμένεται να είναι βαθμιαία, επιτρέποντας στην Airbus να ολοκληρώσει τις παραγγελίες που έχει στη διάθεσή της, κυρίως από την Emirates.
Έχει αρκετές παραγγελίες μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, σύμφωνα με ανάλυση της Reuters.
Το A380 αναπτύχθηκε με κόστος 11 δισ. ευρώ για να μεταφέρει περίπου 500 άτομα και αμφισβητεί την κυριαρχία του Boeing 747.
Αλλά η ζήτηση για αυτά τα τετρακινητηρία superjumbo έχει πέσει καθώς οι αεροπορικές εταιρείες επιλέγουν μικρότερα δικινητήτια μοντέλα, τα οποία είναι πιο εύκολο να γεμίσουν και φθηνότερα να συντηρηθούν.
Ωστόσο, η Emirates είναι πιστή στα A380 και είναι ο μεγαλύτερος πελάτης με συνολικές παραγγελίες 142 αεροσκαφών, από τα οποία έχει πάρει μόλις πάνω από 100.
Συζητήσεις μεταξύ της Airbus και της Emirates για νέα παραγγελία για 36 superjumbos αξίας 16 δισ. δολαρίων χάλασε στο Dubai Airshow τον περασμένο μήνα.
Οι διαπραγματεύσεις λέγεται ότι έχουν επαναληφθεί, αλλά δεν υπάρχουν ορατά σημάδια ότι μια συμφωνία είναι επικείμενη.
Αν και οι αεροπορικές εταιρείες όπως η British Airways έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το A380, η Airbus είναι απρόθυμη να διατηρήσει τα εργοστάσια ανοιχτά χωρίς τη βεβαιότητα που θα παράσχει η μαζική παράσχει Emirates.
Η Emirates, από την πλευρά της, θέλει να εγγυηθεί ότι η Airbus θα συνεχίσει την παραγωγή για μια δεκαετία για να προστατεύσει την επένδυσή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης