Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Δεν θα αφήσουμε Άγκυρα και Τεχεράνη να ηγεμονεύουν στον αραβικό κόσμο

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Δεν θα αφήσουμε Άγκυρα και Τεχεράνη να ηγεμονεύουν στον αραβικό κόσμο
Επίθεση σε Τουρκία και Ιράν από τον υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΑΕ
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν προτίθενται να αφήσουν είτε το Ιράν, είτε την Τουρκία να γίνουν «ηγεμόνες» του αραβικού κόσμου, όπως υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της χώρας, Anwar Gargash.
Όπως τόνισε οι αραβικές χώρες θα πρέπει να συνασπισθούν γύρω από τον «αραβικό άξονα» της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου.
«Η σεχταριστική και μεροληπτική άποψη δεν είναι αποδεκτή εναλλακτική επιλογή και ο αραβικός κόσμος δεν πρόκειται να τεθεί υπό την ηγεσία της Τεχεράνης ούτε της Άγκυρας», έγραψε στην επίσημη σελίδα του στο Twitter, ο Anwar Gargash.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες η Τουρκία κάλεσε τον επιτετραμμένο της πρεσβείας των ΗΑΕ στην Άγκυρα, αφού ο υπουργός Εξωτερικών των Εμιράτων, αναμετέδωσε ένα μήνυμα στο Twitter που κατηγορούσε τα τουρκικά στρατεύματα ότι πριν από έναν αιώνα είχαν λεηλατήσει την ιερή πόλη της Μεδίνας.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εμφανίζονται ως ανάχωμα σε πολιτικές μορφές του ισλάμ και θεωρούν πως το ισλαμιστικών καταβολών κόμμα AKP του Ερντογάν είναι υποστηρικτής οργανώσεων όπως οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, στις οποίες αντιτίθενται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης