Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά την αργία των Χριστουγέννων - Σε ιστορικά υψηλά ο FTSE 100

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά την αργία των Χριστουγέννων - Σε ιστορικά υψηλά ο FTSE 100
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον FTSE 100 να τερματίζει σε νέα ιστορικά υψηλά
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (27/12/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε μια υποτονική συνεδρίαση μετά την αργία των Χριστουγέννων, αν και ο FTSE 100 στο Λονδίνο τερμάτισε σε νέα ιστορικά υψηλά.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,10% υψηλότερα, στις 390,66 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,37% και έκλεισε στις 7.620,28 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 0,02% και έκλεισε στις 13.070,02 μονάδες, ενώ ο CAC 40 έκλεισε κατά 0,08% υψηλότερα, στις 5.368,84 μονάδες.



Στο ταμπλό «πρωταγωνίστησαν» οι μετοχές του κλάδου εξόρυξης, με την τιμή του χαλκού να ανέρχεται σε υψηλά 3,5 ετών, καθώς η Κίνα ανέφερε μια ετήσια αύξηση 19% στις εισαγωγές του μετάλλου για τον Νοέμβριο.
Ωστόσο, οι κινεζικές εισαγωγές χαλκού καταγράφουν πτώση μεγαλύτερη του 10% από την αρχή του 2017.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, απομακρυνόμενες από τα υψηλά 2,5 ετών, καθώς αποκαθίσταται σταδιακά η λειτουργία του αγωγού Forties στη Βόρεια Θάλασσα.
Ειδικότερα, περί τις 19:10, το Brent υποχωρούσε κατά 1%, στα 65,8 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό κινείτο κατά 0,7% χαμηλότερα, στα 59,6 δολ. ανά βαρέλι.
Εν τω μεταξύ, πιέσεις στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης άσκησε η αβεβαιότητα γύρω από τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται στη Γερμανία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Ο πρώην πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών και υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Sigmar Gabriel, δήλωσε ότι «ακόμα δεν έχει αποφασιστεί εάν οι διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία συνασπισμού έχουν νόημα».
«Εάν η καγκελαρία συνεχίσει να απορρίπτει όλες τις προτάσεις για την μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν θα υπάρξει συνασπισμός με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα», προειδοποίησε.
Την ίδια ώρα, στήριξη στο Λονδίνο προσέφερε η μετοχή της βρετανικής IWG, που έκλεισε με «άλμα» 27%, καθώς αποκάλυψε ότι έχει δεχτεί πρόταση εξαγοράς από την καναδική εταιρεία private equity Onex και την Brookfield Asset Management.
Με θετικό πρόσημο έκλεισε και η μετοχή της Royal Dutch Shell (+0,45%), καθώς η εταιρεία ανέφερε ότι αναμένει θετικές επιδράσεις από τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.
Την ίδια ώρα, μια σειρά από προμηθευτές της Apple, όπως η Dialog Semiconductor και η Austria Microsystems, βρέθηκαν υπό πίεση, μία ημέρα μετά τις απώλειες άνω του 2,5% που κατέγραψε η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού.
Η μετοχή της Apple δέχτηκε ισχυρές πιέσεις κατά τη χθεσινή (26/12) συνεδρίαση, καταγράφοντας τη χειρότερη πορεία της από τον Αύγουστο του 2017, στον απόηχο δημοσιεύματος της εφημερίδας «Economic Daily» της Ταϊβάν που ανέφερε ότι ο αμερικανικός όμιλος θα προχωρήσει σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών του για τις πωλήσεις του iPhone X και μάλιστα κατά 40% στα 30 εκατ. συσκευές.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης