Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κίνα: Δυναμώνει το στρατό της - Υπό τον έλεγχο του παραστρατιωτική αστυνομική δύναμη

Κίνα: Δυναμώνει το στρατό της - Υπό τον έλεγχο του παραστρατιωτική αστυνομική δύναμη
Η παραστρατιωτική αστυνομική δύναμη λειτουργεί σαν υποστήριξη του στρατού σε περιόδους πολέμου 
Η Κίνα θα φέρει την παραστρατιωτική αστυνομική δύναμη, την Ένοπλη Αστυνομία του Λαού, υπό τον έλεγχο της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής που ελέγχει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας από την 1η Ιανουαρίου 2018, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ.
Από τότε που ανέλαβε την εξουσία πριν από πέντε χρόνια, ο πρόεδρος Xi Jinping επιβλέπει έναν εκτεταμένο εκσυγχρονισμό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, του μεγαλύτερου στρατού του κόσμου, που αναβαθμίζει στρατεύματα, εκσυγχρονίζει την οργάνωση και επενδύει σε προηγμένα όπλα.
Σε μια σύντομη έκθεση, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua είπε ότι από τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου 2018, η Λαϊκή Ένοπλη Αστυνομία δεν θα εμπίπτει πλέον στο πεδίο αρμοδιότητας του Κρατικού Συμβουλίου ή του υπουργικού συμβουλίου, αλλά αντίθετα, θα αναφέρεται στην Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή.
Ο Χι είναι επικεφαλής της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής στο ρόλο του ως αρχηγός και διοικητής των ενόπλων δυνάμεων.
Εδραίωσε σταθερά τη δύναμή του στον στρατό και έχει διορίσει δικούς του ανθρώπους σε βασικές θέσεις εξουσίας στις ένοπλες δυνάμεις.
Το πρακτορείο Xinhua δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσει η νέα δομή ή γιατί η κυβέρνηση είχε λάβει την απόφαση.
Ωστόσο, η επίσημη εφημερίδα People's Daily, δήλωσε ότι η κίνηση ήταν απαραίτητη για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και να προωθηθεί ο στόχος της ύπαρξης ενός «ισχυρού στρατού».
Η Λαϊκή Ένοπλη Αστυνομία θα παραμείνει ξεχωριστή οντότητα, θα εκτελεί τις υπάρχουσες λειτουργίες της και δεν θα απορροφηθεί από τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό, ανέφερε η People's Daily.
Η παραστρατιωτική αστυνομική δύναμη λειτουργεί σαν υποστήριξη του στρατού σε περιόδους πολέμου και έχει ρόλο στην αναστολή των διαμαρτυριών και της αντιτρομοκρατίας καθώς και στην άμυνα των συνόρων.
Ο Xi έχει αναθεωρήσει ριζικά την παλαιά στρατιωτική δομή των στρατιωτικών δυνάμεων για να καταστήσει τις ένοπλες δυνάμεις πιο δυνατές και πιο ικανές να ανταποκριθούν σε κρίσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Αυτό περιλαμβάνει τη συρρίκνωση της δομής διοίκησης και τη μεγαλύτερη έμφαση στις νέες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνοχώρου, του ηλεκτρονικού πολέμου και του πολέμου πληροφοριών.
Ο στρατός της Κίνας δεν διεξάγει πολέμους εδώ και δεκαετίες, αλλά αντιμετωπίζει ένα περίπλοκο περιβάλλον ασφαλείας, όπως η πυρηνικά εξοπλισμένη Βόρεια Κορέας και οι εδαφικές διαμάχες στη θάλασσα της Νότιας Κίνας με την Ταϊβάν, την οποία η Κίνα τη θεωρεί δικά της εδάφη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης