Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζονται οι πιέσεις στο μεξικανικό πέσο - Σε χαμηλά 10 μηνών έναντι του δολαρίου

Συνεχίζονται οι πιέσεις στο μεξικανικό πέσο - Σε χαμηλά 10 μηνών έναντι του δολαρίου
Συνεχίζονται οι πιέσεις στο μεξικανικό πέσο - Σε χαμηλά 10 μηνών έναντι του δολαρίου
Η Kεντρική Tράπεζα του Μεξικού προχώρησε στην πώληση επιπλέον 500 εκατ. δολαρίων από τα συναλλαγματικά της διαθέσιμα ως αντιστάθμισμα για να στηρίξει την τιμή του πέσο στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές της χώρας, αν και τα μέτρα παρείχαν μόνο προσωρινή στήριξη στο πέσο, η τιμή του οποίου μειώθηκε περαιτέρω.
Το πέσο βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 μηνών έναντι του δολαρίου λόγω ανησυχιών για τον πληθωρισμό και τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει στο Μεξικό η ψήφιση της νέας φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ.
Η τιμή του μεξικανικού πέσο αρχικά αυξήθηκε κατά 0,7% έναντι του δολαρίου, μετά την ανακοίνωση της πρόσθετης στήριξης από την Kεντρική Tράπεζα του Μεξικού ύψους 500 εκατ. δολαρίων, κεφάλαια τα οποία αντλήθηκαν από ένα πρόγραμμα 20 δισ. δολαρίων που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2017 για να μειώσει τη μεταβλητότητα των συναλλαγματικών ισοτιμιών.
Ωστόσο το μεξικανικό πέσο
Αλλά το μεξικανικό νόμισμα υπέκυψε στις πιέσεις αργότερα και η ιστοτιμία του διαμορφώθηκε στα 19,9 πέσο ανά δολάριο, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 3 Μαρτίου 2017.
Ο αμερικανός πρόεδρος D. Trump υπέγραψε τη φορολογική μεταρρύθμιση που προβλέπει μείωση του τον συντελεστή φόρου εταιρειών στο 21% από 35%, ανεβάζοντας τις ανησυχίες ότι το Μεξικό θα χάσει σημαντικές επενδύσεις από το βόρειο γείτονά του.
Το υπουργείο Οικονομικών του Μεξικού αξιολογεί κατά πόσον πρέπει να πάρει μέτρα προκιεμένου να ανταποκριθεί στις δημοσιονομικές αλλαγές.
Οι απειλές του Trump για τη διάλυση της εμπορικής συμφωνίας NAFTA έχουν επίσης προκαλέσει πιέσεις στο μεξικανικό πέσο.
Οι προεδρικές εκλογές του Μεξικού που αναμένεται να πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο του 2018 έχουν προκαλέσει περαιτέρω αβεβαιότητα και οι αναλυτές λένε ότι το πέσο θα μπορούσε να δει εκτεταμένες περιόδους αστάθειας τις προσεχείς εβδομάδες.
"Το υψηλό επίπεδο αβεβαιότητας που προκαλούν ζητήματα όπως οι προεδρικές εκλογές στο Μεξικό και η επαναδιαπραγμάτευση της NAFTA θα εξακολουθήσουν να ενέχουν κινδύνους για τη συναλλαγματική ισοτιμία δολαρίου- πέσο", αναφέρει σε report της η τράπεζα Ve Por Mas.
"Πιστεύουμε ότι η Τράπεζα του Μεξικού θα διατηρήσει μια περιοριστική νομισματική πολιτική και θα συνεχίσει να εφαρμόζει μέτρα όπως για να συμβάλει σε ένα πιο σταθερό περιβάλλον για τις χρηματοπιστωτικές αγορές".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης