Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Βόμβα ΕΣΡ και DG Comp (Επιτροπή Ανταγωνισμού) στη εξυγίανση και διάσωση του Mega

Βόμβα ΕΣΡ και DG Comp (Επιτροπή Ανταγωνισμού) στη εξυγίανση και διάσωση του Mega
Η αδράνεια της Ανεξάρτητης Αρχής και η απάθεια της DG Comp απειλούν τη διάσωση του Τηλέτυπου
ΕΣΡ και DG Comp απειλούν να τινάξουν στον αέρα την προσπάθεια εξυγίανσης και διάσωσης του MEGA.
Παρά το γεγονός ότι από τις αρχές του μήνα έχει σταλεί αίτημα στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ για αύξηση του ορίου χρηματοδότησης προς την Τηλέτυπος και κατ επέκταση προς τα ΜΜΕ ακόμα δεν υπάρχει καμία απολύτως απάντηση.
Και αυτό παρά την αισιοδοξία των τραπεζών σε αντίθεση με κυβερνητικούς κύκλους οι οποίοι διαρρέουν από τις αρχές Δεκεμβρίου ότι το αίτημα δεν είναι εύκολο να ικανοποιηθεί.
Το ΕΣΡ από την πλευρά του παρά το γεγονός ότι η Τηλέτυπος έχει υποβάλλει συγκεκριμένα ερωτήματα προ δεκαπενθημέρου δεν έχει ακόμα απαντήσει με αποτέλεσμα η κατάσταση να περιπλέκεται περαιτέρω.  
Τα ερωτήματα της Τηλέτυπος αφορούν στη δυνατότητα του σταθμού να εκπέμπει εφ όσον υπάρχει διάδοχο σχήμα το οποίο θα έχει λάβει τηλεοπτική άδεια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τηλέτυπος έχει ήδη προετοιμαστεί προκειμένου να προχωρήσει στην υποβολή αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 106β.
Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχει η έγκριση της DG Comp και του ΕΣΡ.
Η εταιρία έχει ήδη συμφωνήσει με τους προμηθευτές μεταξύ των οποίων και η Sony για κούρεμα των οφειλών γεγονός που δείχνει ότι έχει ικανοποιήσει το σύνολο των προαπαιτούμενων των τραπεζών για να προχωρήσει η διαδικασία εξυγίανσης με μοντέλο Μαρινόπουλου  γεγονός που σημαίνει ότι το ενεργητικό και μεγάλο μέρος του παθητικού θα μεταφερθούν σε μια νέα εταιρία που θα μετέχει και θα λάβει άδεια μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.
Ωστόσο είναι σαφές ότι ουδείς μέτοχος θα προχωρήσει σε ένα τέτοιο εγχείρημα που προϋποθέτει κεφάλαιο 8 εκ ευρώ και εγγυητική 3,5 εκ ευρώ χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει ότι μπορεί το κανάλι να λειτουργήσει την επόμενη ημέρα από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Νίκος Καρούζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης