Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Η ΝΔ να πάρει ξεκάθαρη θέση για τα Σκόπια – Σήμερα 28/12 τα νέα κριτήρια του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ

Σταθάκης: Η ΝΔ να πάρει ξεκάθαρη θέση για τα Σκόπια – Σήμερα 28/12 τα νέα κριτήρια του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ
Προστατευμένο το 70% της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς υποστήριξε ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Να πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κάλεσε τη ΝΔ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης, ο οποίος ανακοίνωσε πως σήμερα 28/12 θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα νέα κριτήρια του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και αναφορικά με το θέμα των Σκοπίων, ο κ.Σταθάκης υποστήριξε ότι «αφού έχει χάσει όλες τις μάχες που έδινε για τη σταθερότητα της κυβέρνησης, η αντιπολίτευση θεωρεί πως τώρα θα τεθεί θέμα σταθερότητας της κυβέρνησης»,
«Η ΝΔ να μας ξεκαθαρίσει αν είναι με τη θέση Μητσοτάκη ή Σαμαρά», είπε ο κ.Σταθάκης, ο οποίος ερωτηθείς για τις δηλώσεις Καμμένου και τη διαφοροποίηση του είπε ότι το θέμα είναι ανοιχτό και «θα το συζητήσουμε».

Σήμερα η ΚΥΑ για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ
Όσον αφορά τα νέα κριτήρια στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, ο κ.Σταθάκης είπε σημείωσε ότι σήμερα εκδίδεται η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που χωρίζει τους δικαιούχους σε δύο κατηγορίες.
Συγκεκριμένα, σε αυτούς που καλύπτουν τα κριτήρια του κοινωνικού μερίσματος, οι οποίοι θα απολαμβάνουν έκπτωση που θα φτάνει στο 35% και σε εκείνους που καλύπτουν τα κριτήρια του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), οι οποίοι θα απολαμβάνουν έκπτωση της τάξης του 70%.
«Η ΚΥΑ που δημοσιεύεται σήμερα θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου και οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν εκ νέου από όλους τους δικαιούχους και εκείνους δηλαδή που είναι ήδη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο.
Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ θα κατατίθενται στην πλατφόρμα του Κοινωνικού Μερίσματος» τόνισε ο κ.Σταθάκης, αναφέροντας πως με την ΚΥΑ αλλάζει επίσης το πλαφόν των 1500KW, που πηγαίνει στις 1650 KW, δηλαδή θα υπάρχει απόκλιση του 10% ετησίως, για την υπέρβαση στην κατανάλωση.
«Από 0-1600KW η τιμή θα είναι στάνταρ για όλες τις κατηγορίες» τόνισε ο κ.Σταθάκης, επισημαίνοντας πως για τη νυχτερινή χρέωση θα υπάρχει «μια ενιαία τιμή», η οποία εξομοιώνεται με την ημερήσια.
«Μέχρι τις 1600KW κατανάλωσης νυχτερινού,  ο καταναλωτής θα δει μείωση στο λογαριασμό του» είπε ο υπουργός.

Προστατευμένο το 70% της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς
Όσον αφορά το θέμα των πλειστηριασμών, ο κ.Σταθάκης είπε ότι «πάνω από το 70% των πρώτων κατοικιών είναι προστατευμένο» και ανέφερε τις βασικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση.
«Η μία είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες.
Πρώτη κατοικία έως 200.000 αξία και εισόδημα έως 40.000 ευρώ είναι προστατευμένοι», είπε ο κ.Σταθάκης αναφερόμενος στις κατοικίες που έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη και προστατεύονται μέχρι και τις 31 – 12- 2018.
Αναφορικά με τις αλλαγές που έγιναν στο νόμο Κατσέλη, ο κ.Σταθάκης είπε για την υπαγωγή των «ελεύθερων επαγγελματιών στο νόμο», την προσθήκη κριτηρίων και την αποπληρωμή των δόσεων των τριών πρώτων ετών από το κράτος, ενώ υπογράμμισε ότι «υπάρχει συμφωνία με τις τράπεζες να μη βγει πρώτη κατοικία κάτω των 300.000 ευρώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης