Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 10% για το bitcoin κάτω από τα 14.000 δολ. λόγω της Ν. Κορέας

tags :
Πτώση 10% για το bitcoin κάτω από τα 14.000 δολ. λόγω της Ν. Κορέας
Πτώση κάτω από τα 14.000 δολ. καταγράφουν οι τιμές του bitcoin, στον απόηχο της είδησης ότι η Νότια Κορέα εξετάζει πρόσθετα μέτρα στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, όπως ανακοίνωσε σήμερα (28/12) η κυβέρνηση της χώρας, στην προσπάθειά της να ρυθμίσει την κερδοσκοπία στην αγορά εικονικών νομισμάτων.
Το ψηφιακό νόμισμα υποχωρεί 9,3% στα 13.947 δολ.
Πρόσθετα μέτρα στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων αναμένεται να επιβάλλει η Νότια Κορέα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (28/12) η κυβέρνηση της χώρας, στην προσπάθειά της να ρυθμίσει την κερδοσκοπία στην αγορά εικονικών νομισμάτων.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της, είχε προειδοποιήσει αρκετές φορές «ότι τα εικονικά νομίσματα δε μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο ως πραγματικά νομίσματα και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγάλες απώλειες λόγω υπερβολικής μεταβλητότητας».
Παράλληλα, σημείωσε ότι οι τιμές συναλλαγών των περισσότερων κρυπτονομισμάτων ήταν κατά πολύ υψηλότερες συγκριτικά με άλλες χώρες, χωρίς ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα.
Ορισμένα από αυτά τα μέτρα θα περιλαμβάνουν την απαγόρευση ανοίγματος ανώνυμων σχετικών λογαριασμών, καθώς και τη θέσπιση νέα νομοθεσίας που θα επιτρέπει στις ρυθμιστικές αργές να «κλείσουν» εικονικές συναλλαγές νομισμάτων, εφόσον αυτό κριθεί αναγακίο.
Υπενθυμίζουμε ότι η Σεούλ είχε ανακοινώσει κατά το παρελθόν την πρόθεσή της να φορολογήσει τα κεφαλαιακά κέρδη από τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων ώστε να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της υπερβολικής κερδοσκοπίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης