Τελευταία Νέα
Διεθνή

DW: Σε θέσεις μάχης CDU και SPD για τον σχηματισμό κυβέρνησης ενόψει των διερευνητικών επαφών

DW: Σε θέσεις μάχης CDU και SPD για τον σχηματισμό κυβέρνησης ενόψει των διερευνητικών επαφών
Το 2013 οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης διήρκεσαν 86 μέρες
Θέσεις μάχης έχουν λάβει οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) ενόψει της επίσημης έναρξης των διερευνητικών επαφών στις 10 Ιανουαρίου του 2018.
Στις συνομιλίες αυτές τα κόμματα θα διερευνήσουν εάν υπάρχουν σημεία σύγκλισης σε βασικά πεδία πολιτικής (συμφωνήθηκαν 15 θεματικές ενότητες) που να επιτρέπουν το σχηματισμό κυβέρνησης.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι διερευνητικές επαφές σε μόλις πέντε μέρες, στις 12 Ιανουαρίου, ενώ στις 21 του μηνός έκτακτο συνέδριο του SPD θα κληθεί να εγκρίνει ή να απορρίψει την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων.
Ο ακριβής χρόνος ολοκλήρωσής τους δεν μπορεί φυσικά να προσδιοριστεί, ενώ ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2013 οι διαπραγματεύσεις διήρκεσαν 86 μέρες.
Πάντως, σύμφωνα με τις αισιόδοξες εκτιμήσεις αυτή τη φορά και εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης που έχει σημειωθεί ήδη οι διαπραγματεύσεις μπορούν να έχουν ολοκληρωθεί στα μέσα Φεβρουαρίου.
Οι λιγότερο αισιόδοξοι αντίθετα, θεωρούν πιο ρεαλιστικό να ολοκληρωθούν γύρω στο Πάσχα των Καθολικών, δηλαδή στις αρχές Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης