Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Housemarket: Διανομή μερίσματος και ανασύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου αποφάσισε η έκτακτη Γ.Σ.

Housemarket: Διανομή μερίσματος και ανασύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου αποφάσισε η έκτακτη Γ.Σ.
Τη διανομή μερίσματος 5 εκατ. ευρώ από μη διανεμηθέντα κέρδη και την ανασύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου αποφάσισε η Έκτακτη Γ.Σ. της Housemarket
Τη διανομή μερίσματος ποσού 5 εκατ. ευρώ από μη διανεμηθέντα κέρδη παρελθουσών χρήσεων και την ανασύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου αποφάσισε η σημερινή (28/12/2017) Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Housemarket.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Housemarket που συνήλθε την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, παρέστησαν ή εκπροσωπήθηκαν εμπροθέσμως μέτοχοι, κάτοχοι 47.450.647 μετοχών σε σύνολο μετοχών – δικαιωμάτων ψήφου 47.450.647, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 100% του μετοχικού κεφαλαίου.
Ειδικότερα, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου της εταιρείας και ενέκρινε τη διανομή μερίσματος από τα μη διανεμηθέντα παρελθουσών – μέχρι τη χρήση 2015 – χρήσεων, τα οποία ανέρχονται κατά IFRS στο ποσό των 84.292.000,36 ευρώ και κατά ΕΛΠ στο ποσό των 56.044.690,13 ευρώ, ειδικότερα δε εισηγείται τη διανομή μερίσματος ποσού πέντε εκατομμυρίων ευρώ (5.000.000 €) από τα ως άνω κέρδη.
Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία έχει απόλυτη χρηματοοικονομική επάρκεια για την υλοποίηση των επενδυτικών της σχεδίων, την ικανοποίηση των πιστωτών της και την εξακολούθηση της εύρυθμης λειτουργίας της, γεγονός που επιτρέπει την κατά τα άνω διανομή μικρού τιμήματος των αδιανέμητων κερδών της στους μετόχους.
Παράλληλα, η Γ.Σ. αποδέχθηκε και ενέκρινε την πρόταση του προέδρου για την ανασύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου του άρθρου 37 του Ν. 3693/2008 και ειδικότερα τον ορισμό των κ.κ. Ευτύχιου Βασιλάκη, Ιωάννη Μπρέμπου και David Watson ως μελών της Επιτροπής Ελέγχου.
Οι ανωτέρω πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι διατάξεις του άρθρου 44 ν. 4449/2017, καθώς διαθέτουν επαρκή γνώση στους τομείς δραστηριότητας της εταιρείας, τελούν σε ανεξαρτησία έναντι της εταιρείας κατά την έννοια των διατάξεων του ν. 3016/2002 και διαθέτουν αποδεδειγμένα μεγάλη γνώση και εμπειρία σε θέματα ελεγκτικής και λογιστικής.
Η θητεία των νέων μελών της Επιτροπής Ελέγχου θα έχει διάρκεια ίση με την αντίστοιχη του ισχύοντος Διοικητικού Συμβουλίου, ήτοι έως λήγουσα καταρχήν την 21.06.2021, παρατεινόμενη αυτόματα, σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό, μέχρι την ημερομηνία πραγματοποίησης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης που θα συγκληθεί μετά την κατά τα άνω λήξη της θητείας τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης