Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας για λύση σε πρόβλημα που μας κληροδότησε η ΝΔ

Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας για λύση σε πρόβλημα που μας κληροδότησε η ΝΔ
Η ΝΔ αδυνατεί να έχει συνεπή στάση απέναντι σε μια περιπέτεια που οδήγησε την χώρα εδώ και 25 χρόνια είπε ο κ.Τζανακόπουλος
Για παράθυρο ευκαιρίας για λύση στο πρόβλημα του Σκοπιανού εντός του 2018 έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως πρόκειται για ένα πρόβλημα που κληροδότησε στην κυβέρνηση η ΝΔ.
«Εντός του 2018 με δεδομένη τη στάση των Σκοπίων ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας για λύση ενός προβλήματος που μας κληροδότησε η ΝΔ.
Η ΝΔ αδυνατεί να έχει συνεπή στάση απέναντι σε μια περιπέτεια στην οποία η ίδια οδήγησε τη χώρα εδώ και 25 χρόνια» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha Καβάλας ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς για τη στάση των ΑΝΕΛ, είπε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει εσωτερικές διαδικασίες και ότι έχουν ψηφιστεί προγραμματικές δηλώσεις και κατά τις πρώτες αλλά και τις δεύτερες εκλογές με τις οποίες έχει καθοριστεί η θέση της κυβέρνησης στα μεγάλα ζητήματα.
«Η κυβέρνηση και τα όργανά της θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν και να παρουσιάσουν τη θέση της και στα υπόλοιπα κόμματα με στόχο μια κοινά αποδεκτή λύση.
Το σημαντικό είναι, ανεξάρτητα από τις τυπικότητες, να οικοδομήσουμε μια ευρύτερη κοινοβουλευτική συναίνεση.
Τα εθνικά ζητήματα δεν πρέπει να τύχουν λαϊκίστικης ή δημαγωγικής διαχείρισης από κάποιους.
Είναι άλλο πράγμα να λύσεις ένα πρόβλημα και άλλο, προσπαθώντας να το λύσεις, να δημιουργήσεις μεγαλύτερα» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος επιτέθηκε στη ΝΔ τονίζοντας πως είναι αναγκαία η τοποθέτησή της «αντί να θέτει ζήτημα δεδηλωμένης».
«Να μας πει ποια είναι η δίκη της θέση, να μας εξηγήσει η ΝΔ εάν η θέση της είναι αυτή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ή του Αντώνη Σαμαρά, αντί να κοιτά την αγκίθα στο χέρι του αντιπάλου να κοιτά το παλούκι στο δικό της μάτι.
Κάθε τι το οποίο θα συμφωνήσουμε με τους γείτονες θα πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο» τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος, αναφέροντας πως δεν υπάρχει απόφαση για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.
Όσον αφορά την ελληνική οικονομία και την έξοδο στις αγορές ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως η «καθαρή έξοδος» είναι μια φράση που μπορεί να ερμηνευτεί με διαφορετικό τρόπο και τόνισε πως για την κυβέρνηση η καθαρή έξοδος σημαίνει πως από τον Αύγουστο θα μπορεί η χώρα να αναχρηματοδοτεί τις ανάγκες της από τις αγορές και όχι από τον ESM ο οποίος συνεπάγεται νέες μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική προσαρμογή.
«Εφόσον δεν υπάρξει αυτό (η ανάγκη δανεισμού από τον ESM) μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι τελειώνουν τα μνημόνια» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ερωτηθείς για τη ΣΕΚΑΠ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «ο στόχος είναι να μην κλείσει η καπνοβιομηχανία – στο όριο όπου μπορούμε να κινηθούμε και στο πλαίσιο της έννομης τάξης [θα πάρουμε] οποίες πρωτοβουλίες μπορούμε να πάρουμε για να μην χαθούν 170 θέσεις εργασίας».
Στο ερώτημα περί εκλογών το 2018 και δεξιάς παρένθεσης ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι «δεν υπάρχει θέμα δεξιάς παρένθεσης, δεν θα αντιγράφαμε τον κ. Σαμαρά, είμαστε πολύ πιο σοβαροί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης