Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία: Η ανάπτυξη αμερικανικού αμυντικού συστήματος από την Ιαπωνία, επηρεάζει τις σχέσεις των 2 χωρών

Ρωσία: Η ανάπτυξη αμερικανικού αμυντικού συστήματος από την Ιαπωνία, επηρεάζει τις σχέσεις των 2 χωρών
Η Ιαπωνία αποφάσισε επισήμως το Δεκέμβριο να επεκτείνει το σύστημα βαλλιστικής πυραυλικής άμυνας
Η απόφαση της Ιαπωνίας να αναπτύξει ένα αμερικανικό σύστημα πυραυλικής άμυνας, θα επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις της Μόσχας με το Τόκιο και αποτελεί παραβίαση από την Ουάσινγκτον της συνθήκης ελέγχου όπλων με τη Ρωσία, δήλωσε την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Maria Zakharova.
Η Ιαπωνία αποφάσισε επισήμως το Δεκέμβριο να επεκτείνει το σύστημα βαλλιστικής πυραυλικής άμυνας με σταθμούς ραντάρ Aegis και υποθαλάσσιους σταθμούς που κατασκευάζονται από αμερικανικές εταιρείες, ως μέτρα πρόληψης στην αυξανόμενη απειλή από τη Βόρεια Κορέα.
"Οι ενέργειες αυτές είναι σε άμεση αντίθεση με την οικοδόμηση στρατιωτικής και πολιτικής εμπιστοσύνης μεταξύ της Ρωσίας και της Ιαπωνίας και δυστυχώς, θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις διμερείς σχέσεις, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων για το πρόβλημα της συνθήκης ειρήνης", ανέφερε η Zakharova σε εβδομαδιαία ενημέρωση.
"Στην πράξη αυτό σημαίνει μία ακόμη παραβίαση της συνθήκης πυρηνικών δυνάμεων μεσαίας εμβέλειας από τους Αμερικανούς, με την βοήθεια της Ιαπωνίας", συμπλήρωσε.
Η Ρωσία και η Ιαπωνία δεν τερμάτισαν επισήμως τις εχθροπραξίες τους μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, λόγω μίας διαμάχης για μία συστάδα νησιών στον Ειρηνικό.
Η σύναψη ειρηνευτικής συνθήκης μεταξύ Ρωσίας και Ιαπωνίας, θέλει τη Μόσχα να εξετάζει πώς θα μπορούσε να επηρεαστεί από τις δεσμεύσεις ασφαλείας του Τόκυο προς στους συμμάχους της, υποστήριξε τον περασμένο μήνα ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης