Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Airbus κλείνει συμφωνία με την AerCap για 50 αεροσκάφη A320neo, ύψους 5,4 δισ. δολαρίων

Η Airbus κλείνει συμφωνία με την AerCap για 50 αεροσκάφη A320neo, ύψους 5,4 δισ. δολαρίων
Η AerCap μισθώνει αεροπλάνα στις ΗΠΑ, στην Κίνα και σε άλλες χώρες
Συμφωνία με την AerCap για την πώληση 50 αεροπλάνων Airbus A320neo αξίας περίπου 5,4 δισ. δολαρίων σε τιμές καταλόγου, έκλεισε η ευρωπαϊκή κατασκευάστρια αεροσκαφών Airbus, την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017.
Οι εταιρείες σε κοινές δηλώσεις ανέφεραν ότι η AerCap έχει την επιλογή να αγοράσει τα 50 αεροπλάνα, με παραδόσεις από το 2022.
Η Airbus και η Boeing συνεργάζονται με μικρότερους περιφερειακούς ανταγωνιστές, για να προσθέσουν πωλήσεις στην αγορά των 100 δισ. δολαρίων το χρόνο, αλλά οι δύο ηγέτες της αγοράς θέτουν επίσης τα θεμέλια για ένα πιο μακροπρόθεσμο στρατηγικό ανταγωνισμό, ενάντια σε πιο ισχυρές απειλές όπως η Κίνα.
Η AerCap μισθώνει αεροπλάνα στις ΗΠΑ, στην Κίνα και σε άλλες χώρες κυρίως προσφέροντας υπηρεσίες σε εταιρείες που αντιμετωπίζουν ελλείψεις με τα αεροπλάνα του στόλου τους.
Οι διαπραγματεύσεις με τις μικρότερες εταιρείες μπορούν να δώσουν στις Airbus και Boeing περισσότερες επιλογές για τους διάδοχους των Boeing 737 και Airbus A320 επιτρέποντάς τους ενδεχομένως, να προσφέρουν ένα συνδυασμό μεγάλων αεριωθούμενων αεροσκαφών σε συνδυασμό με μικρότερα.
Πηγές ανέφεραν επίσης στο Reuters αυτή την εβδομάδα, ότι η Airbus καταρτίζει σχέδια έκτακτης ανάγκης για τη σταδιακή κατάργηση της παραγωγής του μεγαλύτερου αεριωθούμενου αεροσκάφους στον κόσμο, του A380 superjumbo, αν δεν προχωρήσει μία παραγγελία από την Emirates.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης